Marcel Ciolacu prevestește venirea crizei economice peste România

Liderul PSD vorbește despre un plan de măsuri pentru sprijinirea populației.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că este posibil că România să se confrunte cu o criză economică. Declarația lui Marcel Ciolacu vine după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, a lansat acest avertisment cu o zi înainte. Pentru prima oară, se anticipează o eventuală criză şi se vine cu un plan de măsuri de sprijin pentru România, a mai spus liderul PSD.

Ciolacu: ”Este posibil să avem o criză economică, fără doar şi poate”

”Este posibil să avem o criză economică, fără doar şi poate, am avut şi cu comisarul european pe economie, domnul Gentiloni, o discuţie pe cifre”, a spus liderul PSD,. Marcel Ciolacu a precizat că ”riscul major este să vedem de unde va veni această criză”. Ordonanţa privind preţurile materialelor de construcţii va intra săptămâna viitoare în Guvern, pentru că ”avem investiţii de aproape 40 de miliarde de lei blocate”, a mai explicat Marcel Ciolacu. Pe zona economică, prioritară este ordonanţa privitoare la indicii de scumpire a materialelor de construcţii, a explicat liderul PSD.

”Nu România va declanşa această criză, este evident. Sunt ţările cele mai apropiate de zona de conflict cel mai afectate, ţinând cont de tranzitul refugiaţilor şi ceea ce se întâmplă. Marele nostru noroc este că noi ne-am învăţat, istoric, de mult lecţia cu Rusia şi nu suntem atât de dependenţi pe cât s-a crezut de resursele de gaze, în primul rând, şi de petrol, la energia electrică chiar deloc”, a declarat preşedintele PSD.

Potrivit liderului PSD, există o dependenţă a României de Ucraina, pe zona de materiale de construcţii, îngrăşăminte.

”În Europa, numai o ţară industrializată puternic, cum e Germania, poate să declanşeze o criză profundă”, a arătat Ciolacu.

”Este pentru prima oară când se anticipează o eventuală criză şi se vine cu un plan de măsuri de sprijin pentru România. Este prima oară când vorbim de 17,3 miliarde de lei, acest pachet, cu o estensie de până la 4 miliarde de euro, în care componenţa economică şi efortul în zona economică este mai mare decât în zona socială, astfel încât să se pornească investiţiile şi să se elimine blocajele din infrastructura mare”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Legumele româneşti vor deveni un lux!

Articolul precedentSistemul medical din România, fruntaș la incendii: după incendiul din spital, și o ambulanță a luat foc
Articolul următorCopiii și mamele din Ucraina au oferit flori bucureștenilor, în semn de mulțumire