Captură video Youtube/Euronews
Captură video Youtube/Euronews

Papa Francisc a sărutat un steag ucrainean care i-a fost adus din orașul ucrainean Bucha.

Liderul de la Vatican continuă să ceară încetarea invaziei ruse din Ucraina, îndemnând la pace, solidaritate și rugăciune.

Bucha rămâne orașul unde a avut loc un masacru împotriva civililor. Mai multe oameni au fost uciși în stil de execuție, cu mâinile legate la spate

În urmă cu o zi, cadavrele a cinci bărbați având mâinile legate la spate au fost  descoperite în pivnița unui sanatoriu pentru copii din orașul ucrainean.

O camera de tortură a fost descoperită într-un sanatoriu pentru copii din Bucha de către procurori și ofițeri ai poliției regionale din Kiev”, a afirmat procuroarea generală a Ucrainei.

Civilii neînarmați ale căror cadavre au fost găsite de forțele de ordine au fost bătuți înainte de a fi uciși de soldați ai forțelor armate ale Federației Ruse”, a precizat acesta, pe Telegram.

Papa Francisc: ”Știrile recente din Ucraina, în loc să aducă alinare și speranță, au adus noi atrocități, precum Masacrul de la Bucha”

Suveranul Pontif a fost înconjurat de copiii ucraineni, refugiați din calea războiului. Potrivit Reuters, Papa a mai adăugat că această cruzime a devenit tot mai cumplită, chiar și împotriva civililor, împotriva unor femei și copii lipsiți de apărare.

Ei sunt victimele ale căror sânge nevinovat strigă spre rai și imploră «Opriți acest război! Armele să fie reduse la tăcere! Nu mai semănați moarte și distrugere»”, a spus Papa.

Acești copii au trebuit să fugă pentru a ajunge într-un loc sigur. Acesta este produsul războiului. Să nu uităm războiul. Să nu uităm de poporul ucrainean”, a adăugat liderul Bisericii Catolice.

Articolul precedentAngajații firmelor închise din cauza războiului din Ucraina, sprijiniți financiar de stat
Articolul următor Vladimir Putin, criticat dur în plenul Parlamentului European: „Acest Antihrist a restricţionat accesul la adevăr!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time