Foto: Facebook/Poliția Română
Foto: Facebook/Poliția Română

Un bărbat din Ucraina este anchetat pentru instigare la fals în înscrisuri oficiale, deoarece a încercat să treacă granița cu ajutorul unui permis de conducere fals.

Cetățeanul ucrainean a fost prins de polițiști printr-un punct de trecere a frontierei din județul Botoșani.

Ucraineanul a cumpărat documentul fals de la un cetățean moldovean, plătind suma de 100 de euro

Ucraineanul se afla într-un autocar ce rula pe ruta Republica Moldova – Cehia și a fost depistat de polițiști la verificarea documentelor, arată Gândul.ro.

În data de 19 iunie 2022, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean ucrainean, pasager într-un autocar ce efectua o cursă regulată pe ruta R. Moldova – Cehia”, se arată într-un comunicat emis de poliția de frontieră Botoșani.

Potrivit autorităților, bărbatul are vârsta de 21 de ani. La controlul de frontieră, asupra sa au fost găsite documentele de călătorie, dar și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, emis în luna februarie a.c., cu datele de identificare şi fotografia proprie.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals”, au transmis autoritățile.

Deși deține permis legal pentru două categorii de conducere, respectiv B şi C, tânărul a plătit pentru a obține, în mod ilegal, categoria E

Potrivit comunicatului, bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a obţinut documentul contra sumei de 100 de dolari, de la un cetăţean moldovean, căruia i-a plătit această sumă pentru a obţine şi categoria E, pe lângă categoriile B şi C pe care le deţinea legal.

Articolul precedentTot mai mulți români renunță la mașinile poluante din cauza prețurilor la carburanți
Articolul următorRomânii care pleacă în vacanțe pot fi despăgubiți de către agențiile de turism
Jurnalist full-time / Pesimist part-time