Dăncilă nu are absolut niciun fel de deschidere la nivelul Uniunii Europene

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este de părere că Viorica Dăncilă nu este tocmai cea mai bună alegere pe care o putea face BNR

Foto: Facebook

Fostul ministru de Externe, actual lider al PMP, Cristian Diaconescu, este de părere că „doamna Dăncilă nu are absolut niciun fel de deschidere la nivelul Uniunii Europene”. Cu alte cuvinte, nici în Uniune, însă nici în altă zonă care ar putea fi considerată relevantă din perspectiva Băncii Naţionale, sugerează Diaconescu. „Din punctul de vedere al politicienilor de la Bucureşti, o deschidere internaţională şi relaţii parteneriale, cum s-a sugerat, pe persoană fizică într-un fel, au cam cinci sau şase cetăţeni români, dintre care practic în zone de decizie nu sunt decât doi”, a mai spus Diaconescu, într-o conferinţă de presă despre Viorica Dăncilă, potrivit Newsweek.ro.

Viorica Dăncilă, irelevantă?

Mai mult, potrivit lui Cristian Diaconescu, singurii oameni relavanți, în ceea ce privește relațiile internaționale din interiorul Uniunii Europene ar fi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și președintele României, Klaus Iohannis, adăugând că, ar exista, în afara celor doi deja plasați în funcție cheie, și alți câțiva oameni care poate ar fi beneficiat ce ceva mai multă credibilitate. „După ce s-a ales şi Biden, am văzut competiţia cu poze, e interesant, arată un anume tip de nivel politic complexat să îşi închipuie că pozele sunt relevante pentru a-ţi arăta credibilitatea. Deci, vă spun, sunt cam cinci-şase persoane în România, doi în funcţie. Cei doi în funcţie sunt preşedintele şi guvernatorul Isărescu”, a mai spus Cristian Diaconescu.

Fratele lui Ion Dolănescu, reținut de polițiști pentru fals în declarații și înșelăciune

Viorica Dăncilă a fost numită consilier al guvernatorului Mugur Isărescu, în sectorul Strategiei de Sustenabilitate și Energiei Verde. De la numirea sa, reacțiile n-au încetat să apară, fostul premier Ludovic Orban glumind pe această temă și spunând că cea mai bună recomandare a Vioricăi Dăncilă este „vocea și talentul”. Lui Orban i-au urmat alți politicieni de dreapta care s-au arătat atât indignați de numire, cât și amuzați de noul angajat al BNR.

„Invazie” de foști premieri la BNR: Viorica Dăncilă și Petre Roman îl vor consilia pe Isărescu

Articolul precedentGrindeanu, nervos, după declarațiile lui Florin Cîțu
Articolul următorMihai Șora, despre numirea Vioricăi Dăncilă: ”O calamitate de care nu poți râde”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.