Fratele lui Ion Dolănescu, reținut de polițiști pentru fals în declarații și înșelăciune

Presupusul prejudiciu creat de Constantin Dolănescu și alți 22 de lăutari este de 1,55 milioane de lei

Fratele regretatului cântăreț de muzică populară, Ion Dolănescu are, mai nou, probleme cu legea. Mai exact, Constantin Dolănecu ar fi dat informații false în perioada pandemiei, pentru a primi bani de la stat.

Constantin Dolănescu ar fi declarat că activitatea artistică i-a fost afectată pe timpul pandemiei și ar fi cerut sume compensatorii de la stat

Împreună cu Dolănescu, alți 22 de lăutari au fost reținuți pentru înșelăciune și fals în declarații, anchetatorii ajungând la concluzia că cei 23 ar fi mințit atunci când ar fi pretins bani de la stat, pe motivul inactivității artistice din pricina pandemiei.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi se vor prezenta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru a le fi aplicate noi măsuri preventive.

„Ca urmare a activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare 24 de mandate de aducere. Toate persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiţilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID-19″, au declarat reprezentanții din cadrul IPJ Dâmboviţa.

Presupusul prejudiciu creat este de 1,55 milioane de lei.

Cîțu consideră că azi e o zi bună pentru demontat fake news-uri

Articolul precedentCîțu consideră că azi e o zi bună pentru demontat fake news-uri
Articolul următorRomânii fac, din nou, „senzație” în Marea Britanie: camioane românești, folosite pentru a introduce ilegal imigranți
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.