Românii fac, din nou, „senzație” în Marea Britanie: camioane românești, folosite pentru a introduce ilegal imigranți

Șapte persoane arestate, în urma unei razii de amploare

Preluare foto: Ziarul Românesc

Un raid al poliției din Marea Britanie s-a sfârșit cu reținerea a doi bărbați, de 28 și 52 ani. Cei doi sunt suspectați că ar fi facilitat imigrația ilegală în Regat, informează Ziarul Românesc. Mai exact, bărbații ar fi făcut parte dintr-o rețea amplă nișată pe introducerea imigraților în Marea Britanie, cât și pe transferea acestora în afara granițelor, în anumite cazuri.

Italia a eliminat jumătate de milion de conturi de TikTok

Românii, în mijlocul unui nou scandal în Marea Britanie

Împreună cu cei doi menționați anterior au mai fost arestate alte cinci persoane, din rândul șoferilor autorizați de taxi și de camion. Potrivit autorităților, în camioanele și taxiurile acestora ar fi fost transportați imigranți. Camioanele folosite pentru introducerea oamenilor în Marea Britanie ar fi, în marea lor majoritate, românești.

„Sancțiunile pentru șoferii prinși în contrabandă cu imigranți sunt severe și i-aș ruga pe cei tentați de idee să ia în considerare impactul potențial asupra vieții și mijloacelor lor de trai”, a declarat directorul adjunct al ANC, Chris Farrimond, potrivit știrii inițiale Daily Echo.

În urma raziei extinse, unde au participat peste 130 de agenți de poliție, autoritățile din Marea Britanie au descoperit inclusiv o casă situată în Mile End, în care erau amanajate paturi supraetajate înghesuite în toate camerele acesteia. În casă au fost găsiți 11 imigranți cu statut ilegal.

Imigrația ilegală, o problemă atât pentru autorități, cât și pentru imigranți

Dincolo de aspectul ilegal al fenomenului, imigrația în aceste condiții poate deveni extrem de periculoasă inclusiv pentru persoanele în cauză, acestea ajungând, în extrem de multe cazuri, să-și piardă viețile în urma condițiile neconforme de transport, însă și de trai. De cele mai multe ori, imigranții ajung să fie cazați în locuri insalubre, nedemne pentru un trai uman decent. Fenomenul este, din păcate, răspândit în toată lumea, nu numai în Marea Britanie.

Articolul precedentFratele lui Ion Dolănescu, reținut de polițiști pentru fals în declarații și înșelăciune
Articolul următorGrindeanu, nervos, după declarațiile lui Florin Cîțu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.