Italia a eliminat jumătate de milion de conturi de TikTok

Dacă ai sub 13 ani, nu ai ce căuta pe TikTok sau alte rețele de socializare

Rețeaua socială sprecializată în „partajarea de videoclipuri” TikTok a eliminat peste 500.000 de conturi din Italia, în urma unei sesizări făcute de autoritățile care monitorizează protecția datelor, relatează TechCrunch.

Potrivit acestuia, în perioada 9 februarie – 21 aprilie, peste 12,5 milioane de italieni au fost rugați să confirme că au vârsta de peste 13 ani, vârsta „minimă legală” pentru a avea cont deschis pe rețelele de socializare, indifent de numele pe care îl poartă. De altfel, o măsură bună, având în vedere că cei mici pot cădea cel mai ușor pradă.

Poliția din Germania a destructurat o rețea uriașă de pornografie infantilă

Autoritatea de reglementare a precizat că TikTok a eliminat peste 500.000 de utilizatori, deoarece „probabil” aveau sub 16 ani; aproximativ 400.000 pentru că au declarat o vârstă sub 13 și 140.000 prin ceea ce DPA descrie ca „o combinație de instrumente de moderare și raportare” implementate în cadrul aplicației. Totodată, rețeaua TikTok a acceptat să ia o serie de măsuri suplimentare pentru a-și consolida capacitatea de a detecta și bloca utilizatorii minori – inclusiv dezvoltarea potențialelor instrumente de Inteligență Artificială pentru a-l ajuta să identifice când copiii folosesc serviciul.   

„Prioritatea principala a TikTok este protejarea confidențialității și siguranței utilizatorilor noștri, în special a utilizatorilor noștri mai tineri. În urma unei înțelegeri cu Garante (n.r. autoritatea italiană pentru protecția datelor), vom testa măsuri suplimentare pentru a ne asigura că numai utilizatorii cu vârsta de cel puțin 13 ani utilizează TikTok”, a declarat Alexandra Evans, șefa Departamentului pentru siguranța copiilor din cadrul TikTok, potrivit sursei menționate.

Totodată, Evans a precizat că au fost luate măsuri de vârf din industrie pentru promovarea siguranței tinerilor pe această rețea, printre acestea numărându-se setarea conturilor la privat în mod implicit pentru utilizatorii cu vârsta sub 16 ani și permiterea părinților să își conecteze contul la adolescent prin intermediul Family Pairing.

De altfel, atât părinții, cât și experții sunt de părere că nu există o „linie de sosire” în privința siguranței în „www”, motiv pentru care este este necesară, în mod continuu, o evaluare și îmbunătățire a „politicilor, proceselor și sistemelor” pentru ca cei mai mici să nu se expună sau să fie expuși, mai mult decât trebuie, capcanelor din mediul online.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg are Signal

Articolul precedentOil Terminal Constanța, dată în judecată de sindicat
Articolul următorMuncitori români în Germania, prinși cu teste Covid-19 false