Muncitori români în Germania, prinși cu teste Covid-19 false

Aproximativ o treime dintre muncitorii români în agricultură din Germania se dovedesc a fi infectați, în ciuda testelor negative cu care se prezintă la intrarea în țară

Preluare foto: DW

Potrivit publicației Bild, o serie de muncitori români care lucrează în agricultură în Germania, mai exact o treime dintre aceștia, ar fi prezentat un test Covid-19 negativ la sosirea în țară, însă s-au dovedit a fi, în realitate, infectați. „Negativ în țara de origine, brusc pozitiv în Germania? Aparent este o fraudă îndrăzneață. Așa-numiții intermediari oferă muncitorilor români rezultate negative. Acestea sunt oferite pe traseu pentru echivalentul a 10 euro”, a declarat Jochen Loy, informează Știri Diaspora.

Muncitori români, testați negativ în România, pozitiv în Germania

Preoții catolici din Germania sfidează Vaticanul

Nu se știe exact dacă acești muncitori români au fost fraudați de „băieții deștepți” care le-au vândut teste ieftine și neconforme, ori sunt părtași acestei șmecherii, însă ceea ce se știe este că mai bine de o treime dintre cei ce ajung în Germania se dovedesc a fi infectați. „Muncitorii care sosesc intră în carantină imediat și vin pe teren doar după două teste negative”, spune Joachim Peckl de la departamentul de Sănătate din Nurnberg, potrivit sursei citate anterior. „Trebuie să-i verificăm ca să evităm răspândirea noului coronavirus printre cetățenii din Nurnberg”, a mai spus acesta, adăugând că muncitorilor români li se permite accesul în țară doar în anumite intervale, pe rând, astfel încât toți cei care intră în carantină să aibă timp să fie testați și verificați.

Articolul precedentItalia a eliminat jumătate de milion de conturi de TikTok
Articolul următorGeoană își primește cadourile înapoi. Ceasurile de la Vanghelie, înapoi la proprietar
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.