Geoană își primește cadourile înapoi. Ceasurile de la Vanghelie, înapoi la proprietar

În dosarul în cauză, în anul 2015, procurorii DNA au pus sechestru pe cadourile primite de Geoană de la Vanghelie, oamenii legii fiind de părere că ceasurile ar fi fost achiziționate din bani „murdari”

Mircea Geoană / Foto: preluare B1TV

În urma condamnării lui Marian Vanghelie, în mod ironic, Mircea Geoană are motiv de bucurie. Nu neaparat pentru „necazul” fostului său coleg de partid, ci datorită faptului că acesta poate, în sfârșit, să-și recupereze ceasurile primite de la Marian Vanghelie, în perioada de glorie a celui din urmă.

Instanța a dispus ridicarea sechestrului și restituirea celor trei ceasuri primite de la Vanghelie de Mircea Geoană

Astfel, odată cu marea condamnare a lui Vanghelie, instanța a decis inclusiv returnarea anumitor bunuri, printre care și cele trei ceasuri primite de fostul lider PSD, actual nume important în NATO, Mircea Geoană.

„În temeiul art. 397, alin. 3 C.pr.pen. raportat la art. 255 C.pr.pen., dispune restituirea bunurilor menţionate în ordonanţa emisă la 25.05.2015 de către procuror (vol. 72, filele 6-11) către intimatul Geoană Mircea – Dan şi ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra lor”, se arată în hotărârea instanţei, potrivit Digi24.

Vanghelie, condamnat pentru mită de 30 de milioane de euro

În dosarul în cauză, în anul 2015, procurorii DNA au pus sechestru pe cadourile primite de Geoană de la Vanghelie, oamenii legii fiind de părere că ceasurile ar fi fost achiziționate din bani „murdari”.

La rândul lui, Mircea Geoană declara pentru Digi24, la vremea respectivă, că nu avea habar de faptul că acele ceasuri ar fi fost cumpărate din mite, adăugând că nu le-a purtat niciodată. „Am aflat și eu cu surprindere. N-aveam de unde să știu ce e înăuntru. Ca dovadă că sunt neatinse le-am adus înapoi. Am aflat și eu apoi de valoarea lor”, spunea, la vremea respectivă, Mircea Geoană, potrivit sursei citate anterior.

Marian Vanghelie a fost condamnat astăzi la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Fostul primar al Sectorului 5 are la dispoziție 10 zile pentru a contesta decizia instanței, cu toate că, în eventualitatea în care va constesta, are șanse extrem de mici ca să mai schimbe ceva.

De menționat că pedepsele cu executare se pot transforma, la apel, în unele cu suspendare numai dacă „infractorul” a „încasat” o pedeapsă mai mică de 3 ani.

Articolul precedentMuncitori români în Germania, prinși cu teste Covid-19 false
Articolul următorLocuitorii din Hârșova, Năvodari, Medgidia, Valul lui Traian și Mamaia Sat, beneficiarii a două noi contracte semnate de RAJA S.A.
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.