„Scurgerea” de date a utilizatorilor Facebook, anunțată zilele trecute, a scos la iveală faptul că fondatorul companiei, Mark Zuckerberg a avut cont pe Signal, unul dintre concurenții serviciului de mesagerie WhatsApp.

Potrivit androidauthority, un cercetător în securitate, Dave Walker a folosit numărul acestuia pentru a confirma că Zuckerberg are cont la acest serviciu de mesagerie. De altfel, numărul de telefon al lui Zuckerberg a fost printre cele peste 533 de milioane de utilizatori Facebook, ale căror numere au fost  „scăpate” în urma breșei de securitate din 2019.

Este foarte posibil ca „tatăl” Facebook să fi folosit pur și simplu Signal pentru a verifica concurența și nimic mai mult. Dar există, de asemenea, o explicație evidentă că Zuckerberg folosește activ Signal ca aplicație de mesagerie, deoarece preferă securitatea, caracteristicile și/sau designul acesteia. Pentru ceea ce merită, Walker spune că contul Signal a fost închis începând de luni, 5 aprilie, mai precizează sursa citată.

Totodată, cercetătorul a sugerat că Zuckerberg nu are cont pe Telegram. Cu toate acestea, aplicația vă permite să restricționați cine vă poate găsi în serviciu folosind numărul dvs. de telefon, deci este încă teoretic posibil ca Zuckerberg să utilizeze această platformă.

Portarea de la WhatsApp către Signal și Telegram

Signal a înregistrat o creștere uriașă a cererii de când  WhatsApp a anunțat noile condiții de confidențialitate ce urmau să intre în vigoare din 8 februarie. De altfel, atât Signal, cât și Telegram, o altă aplicație gratuită de mesagerie criptată, au fost asaltate ca urmare a nemulțumirilor utilizatorilor de WhatsApp, care la nivel mondial sunt estimați la aproximativ 2 miliarde de utilizatori.

După întregul haos în care milioane de utilizatori au optat spre celelalte două servicii de mesagerie online, WhatsApp a revenit asupra deciziei cu privire la noile condiții de utilizare, iar termenul a fost avansat până pe 15 mai.

Datele a 533 de milioane de utilizatori Facebook, publicate online

Articolul precedentVoiculescu anunță o linie telefonică de sprijin pentru cei afectați emoțional de pandemie
Articolul următorSenatorii liberali vor sancționarea Dianei Șoșoacă