Senatorii PNL au cerut, marți, în Biroul Permanent al Senatului, sancționarea parlamentarului ex-PAUR, Diana Șoșoacă pentru atitudinea nepotrivită pentru funcția ce o ocupă, mai mult, aceasta dând în permanență dovadă de iresponsabilitate prin instigarea la ură, jigniri și nerespectarea măsurilor sanitare.

Senatorul Alina Gorghiu a publicat, pe pagina sa de Facebook, documentul prin care se cere sancționarea Dianei Șoșoacă.

„Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă atât Parlamentului, cât și românilor. Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist. Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului”, se arată în documentul pe care senatorii PNL l-au prezentat, marți, Biroului Permanent al Senatului.

Potrivit art. 206 din Regulamentul Senatului, „constituie abateri disciplinare săvârșite de senatori următoarele fapte: a) încălcarea dispozițiilor privind îndatoririle senatorului prevăzute de Constituție și de Legea privind statutul deputaților și al senatorilor; b) încălcarea jurământului de credință; c) nerespectarea prevederilor Regulamentului Senatului; d) exercitarea abuzivă a mandatului de senator; e) comportamentul injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar ori a altui demnitar în ședințele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora, dar cu privire la exercitarea mandatului de senator; f) absentarea, nemotivată și în mod repetat, de la lucrările Senatului.”

Conform aceluiași Regulament, senatorul Diana Șoșoacă poate fi sancționat pentru „abaterile de la deontologia parlamentară” cu atenţionare; chemarea la ordine; retragerea cuvântului; îndepărtarea din sală pe durata şedinţei; avertisment public-scris.

Diana Șoșoacă și derapajele de la proteste

Articolul precedentFondatorul Facebook, Mark Zuckerberg are Signal
Articolul următorValeriu Gheorghiță, despre vaccinarea prin intermediul medicilor de familie