Judecătoarea Adina Radu, de la Curtea de Apel București, cea care a încălcat Ghidul CSM privind comunicarea cu mass-media și nu ne-a lăsat să consultăm rechizitoriul emis de procurori, prin care Ionuț Negoiță a fost trimis în judecată pentru fraudarea clubului „Dinamo” și a statului, a fost achitat(n.r absolvit de orice pedeapsă penală). Decizia nu este definitivă, iar surse autorizate au precizat, pentru zin.ro că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București deja redactează cererea de apel.

Din minuta afișată pe portalul instanțelor, în opinia judecătoarei Adina Radu „fapta nu există”. Procurorii susțin, însă, contrariul.

Prejudiciul stabilit de procurori este de 10 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, Ionuț Negoiță și ceilalți inculpați au fraudat statul român și au scos ilegal bani din conturile clubului Dinamo.

ANAF, Administrația Fondului pentru Mediu, Primăria Sector 2, ITM, Institutul Național de Medicină Sportivă și clubul Dinamo sunt părți civile în acest dosar.

Valentin Cristian Gheorghiţă(n.r avocat) a beneficiat de sprijinul lui Ionuţ Negoiţă, care, la data de 17.11.2014, în scopul de a frauda bugetul de stat, respectiv pentru a reduce în mod fraudulos creanţele bugetare, a votat atât direct, cât şi indirect (prin intermediul societăţilor pe care le controla) pentru aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul special, cunoscând că în acest plan nu erau cuprinse active cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi o valoare reală de 5.179.032 lei, este acuzația oficială procurorilor.

Clubul Dinamo se află în insolvență și în prezent, iar Ionuț Negoiță mai așteaptă o soluție, într-un alt dosar în care figurează „inculpat”. El este acuzat de evaziune fiscală în afacerile cu imobiliare și pe 19 mai ac va afla dacă va fi condamnat sau nu de aun alt complet de la Curtea de Apel București.

Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 2 milioane de euro și este disjuns(n.r „desprins”) din dosarul „Dinamo”. Potrivit procurorilor, Negoiță a sustras ilegal bani din conturile clubului de fotbal pentru a-și spori investițiile imobiliare.

Citește și: Cum obstrucționează unii magistrați dreptul la informare. Scut pentru inculpatul Ionuț Negoiță. Foto

Articolul precedentRefugiată din Ucraina: ”Cât de amabili și sinceri sunt românii. Mulțumesc pentru tot, România”
Articolul următorPolițistul Marian Godină, despre Udrea: ”E un mesaj de-a dreptul grețos. Încearcă să ne stoarcă lacrimile”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”