Rareș Bogdan și Florin Cîțu (preluare Antena 3)

Într-un final, PNL și PSD s-au înțeles cine va livra primul premier, însă europarlamentarul Rareș Bogdan arată că mai sunt încă funcții de negociat și împărțit, mai ales în ceea ce privește poziția pe care o va ocupa Florin Cîțu.

Cu toate bâlbele legate de mișcări rotative și flexibilizare, Cîțu ar fi încă susținut de liberali, asigură europarlamentarul, care aseară a punctat că actulul premier interimar trebuie să fie în continuare pe un post vizibil.

Din ce a declarat Rareș Bogdan la B1 TV, Cîțu va rămâne în continuare președintele PNL cel puțin pe următorii 4 ani, însă rămâne de văzut ce va face după ce Guvernul PNL/ PSD își va intra „în pâine”. Totul ține de negocieri, ca și până acum.

„Nu se pune problema unui congres. Avem un congres peste 4 ani, am avut unul în mai puțin de două luni. Domnul Cîțu este președintele PNL. Ne dorim ca domnia sa să ocupe a doua poziție în statul român, este senator, fost lider al senatorilor liberali. Sperăm ca prin negocieri domnia sa să meargă într-o poziție cheie în statul român”, a afirmat Rareș Bogdan pentru sursa citată.

În rest, liberalii par fericiți că că PNL, acest partid „mai mic, așa cum a fost descris de chiar președintele formațiunii, are șansa să aibă un premier și pe următoarele luni, în persoana lui Nicolae Ciucă. Militarul de carieră care pare a fi de fapt omul de sacrificiu și de trimis la înaintare de câte ori este nevoie de o altă propunere de premier în afară de președintele PNL.

PNL a venit cu un nume, Nicolae Ciucă, un om emblematic care se bucură de foarte mare încredere și care poate să coducă un guvern. Am convenit că cele 36 de luni de guvernare să înceapă cu PNL, dar să fie fiecare premier câte 18 luni și aici lucrurile au fost clare.

Noi am luat decizia după ce am consultat toate filialele PNL. De acum încolo urmează să venim pe partea de livrare, de a livra românilor obiective clare, investiții pe baza celor 30 de miliarde din PNRR. Important e spre ce vom duce acești bani, sper să reușim să ridicăm zonele care au fost abandonate în ultimii 30 de ani”, a mai spus Rareș Bogdan.

Articolul precedentVirgil Popescu: „Nu vreau să existe în decembrie facturi fără compensație”
Articolul următorEmanuel Ungureanu, despre coaliția PSD-PNL: „Iohannis i-a declarat Hoț și Hoție”