Nicolae Ciucă, propunerea de premier din partea PNL

Florin Cîțu a făcut un mare pas înapoi, anunțul nominalizării a fost făcut de vicepreședinții Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur

Ministrul interimar al Apărării Nicolae Ciucă afost propus și votat, în unanimitate, în BEx al PNL pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședinții partidului Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur, care au susținut că propunerea a venit chiar din partea președintelui PNL Florin Cîțu.

„Din multiple motive ce ţin de rigurozitate, cunoaşterea statului român, de momentul actual şi datorită capacităţii sale manageriale pe care a reuşit să şi-o demonstreze ca Şef de stat Major al Armatei Române”, a explicat Rareş Bogdan motivele pentru care Ciucă a fost desemnat ca premier de către PNL. Mai mult, acesta a precizat cîn următoarele patru zile trebuie finalizate negocierile cu PSD, cu care urmau să aibă și în această zi o întâlnire, în vederea împărțirii portofoliilor, întâlnire la care va participa și Nicolae Ciucă.

La rândul său, Gheorghe Flutur consideră că pasul în spate făcut de Florin Cîțu este unul de maturitate, acest lucru demonstrând că președintele a avut capaacitatea de a înțelege că mai inportantă e țara decât un om. „Eu cred că trebuie observat inclusiv la preşedintele Florin Cîţu această atitudine pragmatică şi sinceră de a merge mai departe”, a afirmat Flutur.

Potrivit unor surse politice, citate de Digi 24, Guvernul Ciucă va fi votat săptămâna viitoare, joi, 25 noiembrie. De altfel, Nicolae Ciucă este acceptat și de PSD, iar în zilele următoarele, președintele Klaus Iohannis va convoca partidele la consultări, la Palatul Cotroceni.

Nicolae Ciucă a mai fost desemnat de preşedinte să formeze Guvernul, după ce Dacian Cioloș nu a reușit să formeze o majoritate, iar propunerea sa de Guvern a picat „testul” în Parlament, obținând cele mai puție voturi din istoria post-decembristă, 88 de voturi „pentru” și 184 „împotrivă”.

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul în a zecea zi de la desemnare. „Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să-l avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde. În acest sens, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul”, declara Nicolae Ciucă, la Palatul Cotroceni, în momentul desemnării.

Ciolacu, despre viitorul premier: „Rafila e cel mai potrivit”

Articolul precedentPremierul polonez spune că nu exclude riscul unui război
Articolul următorO femeie a primit o factură de peste 80 de mii de lei la curent