Marcel Ciolacu (captură video)

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, ar fi de acord cu Alexandru Rafila pentru funcția de premier, chiar dacă în urmă cu o zi a precizat că el este cel ales de social-democrați. Mai mult, liderul PSD a stabilit că va încerca să convingă pe colegii lui cu privire la numirea lui Alexandru Rafila premier.  Totodată, Ciolacu a mai spus că azi ar trebui finalizat programul de guvernare și că a mai rămas în discuție ”zona de fiscalitate”.

„Am auzit din spațiul public că Florin Cîțu l-a propus pe domnul Rafila, sunt total de acord. Îl anunț că eu nu refuz această propunere, îl anunț că avem un prim ministru cu care am picat de acord. O să-i lămuresc pe colegii mei că domnul Rafila e cel mai potrivit”, a declarat Ciolacu, relatează g4media.ro.

PSD și PNL își doresc funcția de premier

Negocierile dintre cele două partide bat pasul pe loc, după ce nu s-au putut înțelege cu privire la funcția de prim-ministru. Miercuri, PSD l-a desemnat pe Marcel Ciolacu pentru șefia Executivului, iar PNL nu renunța la fotoliul de premier.

Propunerea lui Cîțu, după ședința la sediul PNL,  privind numirea lui Alexandru Rafila în fruntea guvernului nu ar fi fost acceptată de Marcel Ciolacu. Pentru moment, negocierile dintre cele două partide sunt blocate.

„Voi spuneți că se deblochează negocierile dacă vine PNL cu propunere de premier? Ce legatura are? (…) Dacă PNL spune: noi vrem prima propunere de pemier. E irelevant pe cine numim, dacă PSD vrea același lucru. Eu am discutat (cu liderii PSD – n.red). Au spus clar că vor ca Marcel Ciolacu să fie primul premier”, a spus Cîțu.

Joi, începând de la ora 14, la propunerea lui Dan Vîlceanu, liberalii vor participa la o ședință online pentru a găsi soluții, după ce dialogul cu social-democrații a ajuns să fie blocat din cauza neînțelegerilor cu privire la funcția de prim-ministru.  Reamintim că liderul Partidului Național Liberal (PNL) a precizat miercuri seara că orice liberal poate să fie premier.

 „Decizia de aseară este premier prin rotație din PNL, deci orice membru PNL. Mai flexibil de atât nu se poate. Numele nu contează”, a declarat Cîțu, la sediul PNL.

Biroul Executiv al PNL se reuneşte în şedinţă

Articolul precedentNoi presiuni pentru introducerea testelor pe bază de salivă în şcoli
Articolul următor500 de metri de plase ilegale de pescuit, confiscate în Delta Dunării
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.