Sursa foto: Economica.net

O femeie din Craiova ce locuiește într-o casă cu două camere a primit o factură pentru energie electrică de aproape 82 de mii de lei, adică 16.500 de euro. Femeia a precizat că nu a putut consuma atâta, având în vedere că are doar un televizor, un frigider, un boiler și câteva becuri.

Potrivit Gazeta de Sud, distribuitorul de energie electrică a emis cele patru facturi pe data de 26.10.2021 și sunt scadente la data de 10.11.2021.  Femeia a declarat că nu e prima dată când a întâmpinat probleme cu distribuitorul de energie electrică.

„Adică eu ajunsesem să plătesc într-o lună la un distribuitor 1.400 de lei şi la altul 800 de lei. Acum trei, patru ani aşa plăteam. Dacă era vina mea mă debranşau”, a precizat  femeia, relatează sursa citată.

Factură la curent de aproape 17 mii de euro

Femeia e hotărâtă să nu lase lucrurile așa, motiv pentru care și-a luat un avocat și vrea să dea în judecată distribuitorul. Ea a declarat că suma e nejustificată și nu poate să plătească așa ceva.

De asemenea,  reprezentanții firmei ENEL s-au sesizat și au blocat facturarea. „Ne cerem scuze pentru disconforul creat acestuia și îl asigurăm de toată deschiderea noastră în clarificarea aspectelor semnalate”, se mai arată în comunicatul transmis .

Acesta nu este primul caz când distribuitorul de energie electrică trimite facturi cu sume colosale. În județul Sibiu, o familie a primit o factură de 130 de mii de lei. Conform TurnulSfatului.ro, suma pe care oamenii o au de plătit nu a fost anulată, ci doar li s-a schimbat contorul. Familiar ar fi trebuit să plătească suma în luna august a acestui an.

România a liberalizat din ianuarie piața energiei, iar în luna mai un număr de 3,75 de milioane de contracte erau pe piața liberă. Mai exact, 42% din consumatorii casnici. Restul de 5,1 milioane de gospodării aveau, la acel moment, contracte de serviciu universal. Mai mult, doar 12% dintre consumatori au montat un contor inteligent până la finalul anului 2019.

Consumurile estimate la energie fac gaură în bugetul românilor

Articolul precedentNicolae Ciucă, propunerea de premier din partea PNL
Articolul următorCertificatul verde la un alt nivel: parlamentari amenințați, dacă îl votează
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.