Sursă foto: www.g4media.ro
Sursă foto: www.g4media.ro

Mai mulți parlamentari au primit mesaje de amenințare, dacă ajung cumvă să voteze pentru introducerea certificatului verde.

Printre ei, și Gabriel Avrămescu, de la PNL, conform antena3.ro

Acesta a ales să facă public mesajul, afirmând că nu e singurul în această situație. Și că nici n-ar fi prima dată când primește mesaje nu tocmai blânde. Dar, de data această, este amenințat atât el, cât și familia lui.

Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde. Îți dăm foc și ție și familiei tale dacă trece. Orice acțiune e justificată. Suntem în legitimă apărare”, spune mesajul cu pricina.

Nu e vorba de o amenințare voalată. Nu e un mesaj subtil. E exact ceea ce pare: o amenințare directă la adresa unei persoane. Nici nu mai contează că e parlamentar sau nu. E încercare de intimidare despre care nu știm dacă va fi sau nu dusă până la capăt.

Mai mulți parlamentari au primit mesaje asemănătoare

Gabriel Avrămescu consideră că mesajul ține de competența autorităților. Că ar trebui să depună plângere. Și că, în niciun caz, nu va da înapoi. Va vota pentru certificatul verde, pentru că este vorba, până la urmă, depsre siguranța și sănătatea unei întregi societăți.

Nu mă influențează (mesajul, n.red.). Eu am spus de la început că voi vota certificatul verde și consider că este un gest de responsabilitate din partea noastră introducerea unui astfel de certificat, pentru că eu am avut experiența anului trecut în care am fost prefect pe vreme de pandemie, iar atunci oamenii erau disperați să găsească o soluție pentru a putea trece de pandemie în condițiile în care erau sufocate și locurile la ATI și încercam să găsim soluții pentru fiecare dintre oameni”, mai apune acesta.

În plus, dacă mesajele de genul acesta sunt ignorate, s-ar putea ajunge la situații cu adevărat grave. Poate fi doar o amenințare scrisă, care nu va fi pusă în practică. Dar ne mai bazăm pe rațiune și acte pașnice în această perioadă?

Când prea mult e deja peste limită?

Da, știm, persoanele publice primesc amenințări.

E normal? În nici un caz.

Au fost persoane publice care chiar au suferit de pe urma acestor amenințări? Bineînțeles. Că nu le-au luat în seamă ele, sau că nu au fost luate în seamă de autorități, efectul poate fi distrugător.

Partea cea mai interesantă este că, de data aceasta, vorbim despre o lege care ar trebui să ne protejeze. Să ne ajute să scăpăm de pandemie. Să nu mai fie secțiile ATI pline. Și nici cimitirele să nu se umple în exces.

Doar că oameni diferiți reacționează la diferite ”amenințări”. Sau la ce percep ei a fi o amenințare. Și aleg să amenințe, la rândul lor.

Nici măcar nu e problema că sunt parlamentari amenințați. Cu toate că, logistic vorbind, nu e o mișcare tocmai prudentă. Problema e că se ajunge, de la stadiul de proteste non-violente sau discuții pașnice la rezolvat problemele prin legea pumnului. Iar ăsta este un comportament extremist. Și da, reprezintă o problemă.

Articolul precedentO femeie a primit o factură de peste 80 de mii de lei la curent
Articolul următorPrimăria Sectorului 5 a făcut ordine lângă Piața Rahova
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.