Sursa foto: Facebook / George Simion
Sursa foto: Facebook / George Simion

Certificatul verde a intrat, din nou, într-un blocaj.

Când aproape că se hotărâseră pentru obligativitatea acestuia la locul de muncă, Florin Cîțu a decis că el nu e de acord. Nu cu ideea de certificat sau obligativitate, ci cu testarea persoanelor nevaccinate pe banii statului.

Și uite așa se mai amână puțin o lege care ne-ar ajuta, puțin, să scăpăm de pandemie. Sau să limităm efectele ei.

Certificatul verde – contestat în stradă

S-a întâmplat și la Suceava. Da, în locul cu cea mai mare rată de infectare și mortalitate din cauză de Covid, dar și cu cea mai scăzută rată de vaccinare.

Dar la Suceava s-a scandat ”Libertate!”, ”Vrem libertate, nu certificate!”, ”Noi românii, noi suntem stăpânii”, ”Nu cedăm, nu ne vaccinăm”, ”Vrem tratamente, nu experimente”. Toate acestea sub privirea îngăduitoare a lui George Simion, protestul fiind promovat de AUR.

Pentru că, de ce nu? De ce să scăpăm mai rapid de pandemie? De ce să nu ne asumăm un act medical? De ce să-i ascultăm pe medici? De ce să fim responsabili și penru noi, și penru ceilalți?

Atitudinea asta de frondă prinde tare bine la anumite persoane. Doar că, din nefericire, unele dintre ele se îmbolnăvesc și-i mai îmbolnăvesc și pe alții. Și toată libertatea aia după care au strigat n-o să mai valoreze nimic.

Trebuie să ne definim tot timpul să nu uităm cine suntem. Este un lucru trist, dar dacă noi uităm cine suntem, ce vom spune copiilor noştri că suntem?! Ce lume vom lăsa copiilor noştri? Ne comportăm ca un popor de oi care invită lupii să ne stăpânească”, a declarat liderul grupului civic ”Bucovina Profundă”, Mircea Puşcaşu.

Frumos discurs cu tente patriotice, nu zic nu. Dar cred că acei copii ar prefera să crească și cu părinți. Pentru că destui și i-au pierdut, din cauză de Covid. Ălora ce le mai spunem?

Între timp, în alte țări…

Austria introduce lockdown pentru nevaccinați.

Germania ia, și ea, în considerare acest aspect.

Croația are certificat verde obligatoriu pentru angajații din sectorul public. La fel și Franța.

Italia a introdus certificatul verde obligatoriu pentru toți angajații.

Dar românii sunt mai cu moț. Ei nu vor, dom`le să le inoculeze Oculta Mondială serul diavolului.

A circulat destul de mult o idee, dar e bine să o repetăm: clar Oculta asta vrea să moară toată populația Europei, cu excepția românilor și bulgarilor. Și, dintre români, majoritatea, exceptându-i pe cei din Suceava, că ei îs cei mai vehemenți împotriva vaccinării.

Bine, cu un guvern care pare să nu se mai formeze odată, cu un președinte absent, care și-a uitat promisiunile, cu legi care se aplică pe sărite, e normal ca lumea să fie sceptică. Și alții să profite de asta. Și să le alimenteze scepticismul.

Articolul precedentCîțu recunoaște că PNL face un compromis major
Articolul următorMinisterul Educației solicită clarificări în privința testării pe bază de salivă
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.