Foto: Ziarul Financiar
Foto: Ziarul Financiar

Președintele PNL Florin Cîțu a afirmat, luni, în Parlament că nu a făcut o propunere de premier pentru guvernul din care fac parte PNL, PSD și UDMR, considerând că nu este cazul să fie vehiculat numele lui Nicolae Ciucă, ba mai mult, le-a transmis social democraților că numele primului-ministru va fi anunțat la momentul potrivit, după ce va fi luată o decizie concretă în cadrul PNL.

De altfel, Cîțu crede că PNL a făcut un compromis suprem pentru guvernarea alături de PSD, considerând în același timp că acest compromis este unul făcut „pentru români”.

„Facem un compromis, deja suntem în negocieri, în discuţii, pentru a avea o coaliţie de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face Partidul Naţional Liberal. Vom vedea în continuare ce vom face, trebuie să avem o guvernare bună pentru români”, a declarat Florin Cîțu.

Grindeanu: „Nu știu dacă vom avea guvern săptămâna aceasta”

Totodată, acesta susține că pentru el este foarte important ca toate obiectivele pe care le-a avut în campanie să fie respectate. „Am spus acest lucru tot timpul, atâta timp cât eu o să fiu premier, nu vor creşte taxele,  m-am ţinut de cuvânt.  Atâta timp cât eu o să fiu premier, o să creştem veniturile, m-am ţinut de cuvânt”, a afirmat premierul interimar.

De altfle, întrebat ce opinie are în privința rotației la conducerea guvernului, Florin Cîțu a subliniat că susține o astfel de măsură, mai ales că el a fost cel care a vorbit în premieră despre asta. „Am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluţie, vom vedea dacă se poate implementa în România sau nu”, a adăugat preşedintele PNL. Totodată, această idee este susținută și de liderul UDMR, Kelemen Hunor, care afirma recent că în cazul în care partidul său va fi primul care începe „rotația în trei”, „ceilalți sunt salvați pentru că după acea poate să vină și PNL și PSD. Problema este cine începe”, a declarat Kelemen Hunor.

Mai mult, și acesta susține că o astfel de variantă de guvernare poate fi o soluție, însă negocierile în privința premierului par să fie încă departe, în contextul în care PNL a intrat în negocieri cu ideea nenenegociabilă de „formare a unei majorități în jurul PNL, cu premier liberal”, care să fie chiar președintele partidului, în timp ce social democrații nu îl vor nicicum pe Florin Cîțu la conducerea Guvernului, subliniind că acesta a fost dat jos prin moțiunea de cenzură, deci nu ar avea susținere politică pentru această funcție. 

Cîțu, despre Nicolae Ciucă premier. „N-are sens să ne gândim acum”

Articolul precedentOrganizatorii Untold au anunțat zilele în care se va desfășura festivalul în 2022
Articolul următorCertificatul verde – românii verzi se simt nedreptățiți și discriminați