Cîțu, despre Nicolae Ciucă premier. „N-are sens să ne gândim acum”

În cadrul negocierilor s-a pus în discuție ideea de „rotație în trei”, cu premier din partea fiecărui partid alianței de guvernare

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, vineri, că în acest moment opțiunea ca Nicolae Ciucă să fie propus din nou premier „nu este pe masă” și dacă din negocierile cu PSD vine cu altă soluție, atunci va merge în partid pentru a schimba mandatul.

„Mandatul este de a începe negocierile cu PSD și am început în jurul unei guvernări liberale. Dacă din aceste negocieri venim cu altă soluție, vom merge în partid și vom cere acea soluție”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, acesta susține că, pentru moment, varianta cu Ciucă premier nu este pe masă. „Când am venit cu variantă pe masă, am venit cu ea pe masă și a fost votată. Dacă voi veni cu acea variantă pe masă, o voi spune atunci. N-are sens să ne gândim acum”, a mai spus Florin Cîțu, subliniind că nu este vorba de o propunere personală în vederea  propunerii pentru această funcție a președintelui PNL, ci de „guvernarea pentru România și trebuie găsită o soluție pentru România și care să funcționeze până în 2024”. De altfel acesta a mai precizat că soluția pentru a avea un guvern funcțional poate să fie chiar și un compromis, însă că ceea ce îl interesează pe el ca „președinte al PNL” sunt „principiile și toate acele lucruri pentru care am fost votați să nu fie diluate în această guvernare”.

Mai mult, cum vor arăta Guvernul, premierul, acestea sunt negocieri pe care PNL, PSD și UDMR le va duce în continuare. De altfel, tocmai „blocajul” la nivelul propunerii pentru funcția de premier i-a determinat pe cei trei lideri de partide să apeleze la medierea președentelui Klaus Iohannis.

De altfel, în urmă cu câteva zile, Kelemen Hunor a afirmat că a fost pusă în discuție o propunere privind „rotația în trei” pentru funcția de premier, cu mandat de câte doi ani din partea fiecărei formațiuni politice din alianța PNL-PSD-UDMR, însă rămâne de văzut cine va începe rotația.

Kelemen Hunor consideră că „premierul prin rotație” este o soluție

Articolul precedentLudovic Orban, exclus din PNL
Articolul următorProiect USR: Poliţiştii pot amenda și în baza probelor video trimise de șoferi