Ludovic Orban, exclus din PNL

„Sunt liber să construiesc o nouă forță politică”

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a fost exclus oficial, vineri, din partid după ce o propunere a fost făcută în Biroul Executiv, aceasta fiind votată de 31 din 35 de membri, în timp ce două voturi au fost „împotrivă”, iar celelalte două au fost abțineri.

„Sunt victima unei găști demolatoare care a decis excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am absolut nicio legătură cu toate deciziile luate de Klaus Iohannis și gașca demolatoare, după data de 1 iunie. Aici este vorba de aruncarea României în criză, de lăsarea românilor fără apărare, în momente de gravă criză sanitară și economică. Această gașcă demolatoare, pilotată din ce în ce mai vizibil de Klaus Iohannis, este cea care a făcut praf PNL, democrația, drepturile și libertățile membrilor PNL, care au fost împiedicați să își exercite în mod liber dreptul de vot și de asemenea a făcut praf coaliția de guvernare și iată și-a desăvârșit opera de distrugere a oricărei speranțe de guvernare liberală a României, prin aducerea PSD la guvernare”, a afirmat Orban la finalul ședinței.

Orban vrea o „forță politică” alături de colegii săi liberali

Alături de Ludovic Orban din grupul parlamentar PNL au mai plecat încă 17 senatori și deputați, astfel că este de aștepta ca și aceștia să părăsească partidul.

„Decizia de astăzi mă face un om liber să reprezint românii care au nevoie de oameni loiali, dedicați servirii interesului public. Sunt liber să construiesc o forță politică, alături de toți colegii liberali care au onoare, bun simț, și respect, o forță care să dea României un proiect național, liberal”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta a ținut să își încheie declarația de presă cu câteva versuri: „Podul de piatra s-a dărâmat/ A venit apa și l-a luat/ Vom face altul pe râu în jos/ Altul mai trainic și mai frumos”, semn clar că nu se va retrage din viața politică, după cei 31 de ani în care s-a dedicat Partidului Național Liberal.

Potrivit statutului PNL, „sancţiunea excluderii unui membru PNL se poate aplica în una din următoarele situaţii: a încălcat grav și în mod repetat prevederile Statutului și ale Codului Etic, aducând atingere valorilor și principiilor stabilite prin Programul Politic al Partidului; a încălcat deciziile și hotărârile organismelor de conducere ale partidului și, prin aceasta, a adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante”.

Orban, tranșant: „Dacă sigla PNL rămâne în mâna acestor impostori, se va alege praful”

Articolul precedentNadia Comăneci, decorată cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer
Articolul următorCîțu, despre Nicolae Ciucă premier. „N-are sens să ne gândim acum”