Sorin Grindeanu (captură video)

Vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, a precizat la Parlament că nu e sigur dacă cele două partide vor agrea și vota în această săptămână un guvern. „Nu știu (dacă vom avea guvern săpămâna asta – n.red.). Nu știam că este o întâlnire (informală cu președintele Klaus Iohannis – n.red.). Trebuie să discutăm în mandate constituționale. Nu trebuie să se depășească aceste mandate”, a precizat Grindeanu, relatează Digi24.

Liderul Partidului Social Democrat (PSD) a anunțat că discuțiile cu privire la variantele de premier vor continua după Consiliul Politic Național. Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Florin Cîțu a anunțat că „sunt câteva variante” pentru propunerea de premier cu care vor merge la președintele Klaus Iohannis.

Liberalii și social-democrații se pregătesc să intre la guvernare

Liderul PNL a amintiti că s-a agreat, „ca principii”, forma finală a programului de guvernare. „Sunt și măsuri pentru antreprenori, și de partea cealaltă. Dar ele trebuie să fie în text”, a afirmat președintele PNL, duminică, relatează Digi24.

Marcel Ciolacu a anunțat că cea mai bună variantă, în privința premierului, este aceea ca funcția să fie ocupată, prin rotație, de către liderii celor două partide. O altă variantă ar putea fi stabilirea unui premier din rândul celor două formațiuni politice.

Președintele Consiliului Național al Partidului Social Democrat (PSD), Vasile Dîncu, e de părere că nu vor exista probleme în ceea ce privește portofoliile ministerelor. Mai mult, el consideră că mai degrabă vor exista probleme pentru stabilirea programului de guvernare.„Se discută această săptămână (despre certificatul verde, n.red.)”, a transmis Vasile Dîncu, luni, înaintea ședinței Consiliului Național al PSD.

Ludovic Orban a decis să intre în opoziție alături de Dacian Cioloș

În timp ce PSD și PNL negociază cu privire la programul de guvernare, fostul lider liberal a precizat că va face front comun cu USR împotriva coaliției PNL-PSD-UDMR. Orban consideră că această coaliție reprezintă un adevărat pericol pentru România. „Vor încerca să controleze toate televiziunile, toate instituțiile de stat. Vom încerca să luptăm cu un monstru”, a spus Orban.

Liderul USR, Dacian Cioloș, a anunțat că intră în opoziție după ce PNL a refuzat orice formă de dialog pentru refacerea coaliției de guvernare.

Orban anunță intrarea în opoziție alături de USR

Articolul precedentPeste 33 de tone de deșeuri din Grecia au fost oprite la trecerea frontierei Giurgiu
Articolul următorGeorge Simion: “Certificatul verde nu va intra la vot”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.