Ludovic Orban (captură video)

Ludovic Orban a anunțat că-și va forma un nou partid și va „lupta” împotriva coaliției PSD-PNL-UDMR. El a precizat că această coaliție e „un pericol pentru România” și că va fi aproape imposibil de lucrat „cu acest monstru”. „Vor încerca să controleze toate televiziunile, toate instituțiile de stat, vom încerca să luptăm cu un monstru”, a spus Orban, relatează g4media.ro.

Mai mult decât atât, fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL) se va  poziționa în opoziție, alături de Uniunea Salvați România (USR). Orban a amintit că a ales „calea luptei” , „umăr la umăr”, alături de partidul lui Dacian Cioloș, împotriva coaliției PSD-PNL-UDMR.

Orban, atacuri dure la adresa președintelui Iohannis

De asemenea, Ludovic Orban a mai precizat că Florin Cîțu își dorește un premier social-democrat. „Ca să nu fie altcineva mai important, altcineva care să aibă o funcție mai importantă decât el în partid”, a explicat Orban în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Totodată, fostul lider PNL e șocat de informațiile care arată că Iohannis va fi cel care decide ce candidat vor propune PNL și PSD pentru funcția de premier. „Asta e țară democratică să hotărască Iohannis ce candidat să dea partidele?”, a concluzionat Ludovic Orban.

Cu doar câteva zile în urmă, Dacian Cioloș, președintele USR, a anunțat că intră în opoziție, după ce liberalii au decis să negocieze cu PSD pentru formarea unui nou guvern. „Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism”, a mai spus Cioloș în acea perioadă, relatează Digi24.

Cu toate acestea, liderul USR a amintit că liberalii au trădat speranța românilor prin formarea unei alianțe cu PSD, iar „inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de”.

Negocierile dintre PSD și PNL continuă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că cele două partide vor merge la Klaus Iohannis cu două nume pentru funcția de premier. Cu toate acestea, social-democratul nu a dat mai multe informații cu privire la cineva din partidul său va fi nominalizat.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, în urmă cu două zile, că în acest moment opțiunea ca Nicolae Ciucă să fie propus din nou premier „nu este pe masă”.

Rămâne de văzut, în următoarele zile, ce decizii vor lua cele două partide și ce persoane vor fi nominalizate pentru funcția de premier.

Ludovic Orban: „Iohannis mi-a cerut să-l demit pe Raed Arafat”

Articolul precedentPreședintele României a jucat din nou golf
Articolul următorGeorge Simion: „Au semnat şi parlamentari PNL pentru demiterea lui Iohannis”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.