Foto: Facebook Ludovic Orban

În emisiunea Insider Politic de pe Prima TV, fostul președinte al Partidului Național Liberal a mărturisit că Iohannis i-a cerut să-l demită pe Raed Arafat la începutul anului 2020. Liberalul a mărturisit că dacă l-ar fi schimbat pe secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, repunerea sistemului de urgență pe picioare ar fi durat luni întregi.  

„Dacă îl demiteam pe Arafat și ne prindea pandemia fără el ar fi fost foarte complicat de a reacționa rapid. Așa e construit sistemul. Când a construit sistemul l-a făcut astfel încât să depindă foarte mult de el”, a precizat Ludovic Orban, relatează g4media.ro.

Raed Arafat și situația spitalelor din România

La începutul lunii octombrie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), întrebat dacă își dă demisia după tragedia de la Constanța, el a precizat că nu e de datoria lui să rezolve toate problemele unităților medicale din țară. „Doctorul Arafat nu este Superman care să rezolve toate problemele”, a precizat în acea perioadă șefu DSU.

Mai mult, el a afirmat că rolul departamentului pe care îl conduce este să intervină în situații grave. „Din păcate, pe noi ne vedeţi când avem urgenţe. Eu apar când există o problemă gravă”, a precizat Raed Arafat. Reamintim că la începutul lunii octombrie, un incendiu puternic a izbucnit în Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde 1 pacienți internați au murit.

Ludovic Orban: „Klaus Iohannis vrea să fie premier după anul 2024

În continuarea dialogului la emisiunea de pe Prima TV, Ludovic Orban a mărturisit că Iohannis s-a opus, în repetate rânduri, invitării lui Bolojan la întrunirile cu liderii liberali. „Și când l-am propus pe Bolojan, Iohannis nu a fost de acord ca Bolojan să participe la aceste întâlniri. Deşi era prim-vicepreşedinte al partidului. Nu a fost de acord. Nu mi-a dat nicio explicaţie”, a mai precizat Orban.

Mai mult decât atât, el a vorbit despre posibilitatea ca Mircea Geoană să candideze pentru funcția de președinte al României, iar Iohannis să fie numit prim-ministru. „Nu vedeţi că ei vorbesc de un proiect de şapte ani care cuprinde mandatul 2024 – 2028. Deci ăsta este planul lui Iohannis. Să fie premier după 2024”, a mai spus Orban.

Reamintim că fostul președinte al Partidului Național Liberal e de părere că Iohannis este principalul vinovat pentru prelungirea crizei politice din țară. De asemenea, după excluderea sa din partid, Orban a precizat că este „victima unei găști demolatoare”.

„Sunt onorat. Pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am absolut nicio legătură cu toate deciziile luate de Klaus Iohannis și gașca demolatoare, după data de 1 iunie”, a mai precizat în urmă cu câteva zile fostul lider liberal.

Ludovic Orban, exclus din PNL

Articolul precedentSpitalul Clinic Colțea va fi iluminat în albastru, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului
Articolul următorUn activist de mediu a fost bătut cu bestialitate de către hoţii de lemne
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.