Foto: Captură video
Foto: Captură video

Co-fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a discutat votul Certificatului verde, precizând că obligativitatea documentului este neconstituţională.

George Simion, a făcut declarații, în cursul zilei de azi, la Camera Deputaților, anunţând că Certificatul verde nu va intra la vot în Parlament nici în această săptămână.

Nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru”, spune copreședintele AUR, George Simion, despre certificatul verde la locul de muncă, scrie Mediafax.

Certificatul verde reprezintă o măsură de protecție la locul de muncă, atât pentru protecția angajaților, cât și pentru persoanele cu care aceștia vin în contact

Deşi adoptarea legii este o urgență națională, Simion este de părere că obligativitatea nu va intra la vot în Camera Deputaţilor nici săptămâna aceasta.

Până când fiecare virgulă nu va fi discutată cum trebuie în comisiile parlamentare raportoare, care sunt în număr de şase, nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru. Mă mir cum au curaj unii să spună că au început să cumpere Arbidol de la o tanti din piaţă”, spune George Simion, copreședintele AUR, la Parlament.

În acelaşi context, co-fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor a afirmat că mulți parlamentari le-au cerut colegilor din Basarabia să le aducă Arbidol.

Medicamenul Arbidol este accesibil paralamentarilor, dar reprezintă un lux pentru populaţia de rând

Mulţi colegi din Parlament le-au cerut colegilor noştri din Barasabia Arbidol. În Parlament ai acces la Arbidol dacă îi cunoşti pe parlamentarii AUR, dar un om de rând cum face rost de medicamente”, a explicat George Simion.

Referitor la Florin Cîţu, Simion a punctat că acesta este foarte interesat să-şi menţină funcţia de prim-ministru şi nu le-ar da voie românilor să se trateze şi cu medicamente.

În plus, insistând pe neconstituţionalitatea certificatului, Simion anticipează discuţii aprinse cu membrii USR, în contextul în care USR a cerut în Parlament ca Certificatul verde să fie obligatoriu pentru toți angajații de la stat și din mediul privat.

Articolul precedentGrindeanu: „Nu știu dacă vom avea guvern săptămâna aceasta”
Articolul următorDaniel Fenechiu: „Nu vom face un nou USL”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time