Sursa foto: Agerpres

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali, a anunțat că alianța cu PSD nu reprezintă refacera USL, ci „o majoritate constituită pe criterii pragmatice”. Mai mult, senatorul e de părere că Florin Cîțu este cel mai „pregătit” pentru a prelua funcția de premier, chiar dacă a fost demis de Parlament printr-o moțiune de cenzură.

Parlamentarul e de părere că demiterea lui Cîțu a fost „o chestiune de sorginte strict politică, o consecință a mișcării politice pe scena politică românească”, relatează g4media.ro. Totodată, Fenechiu a mai precizat că negocierile cu PSD sunt perfect normale, chiar dacă au votat demiterea Guvernului condus de Florin Cîțu. „PSD era un partid de Opoziție și este mult mai puțin grav decât gestul foștilor noștri colegi de la USR, care au depus o moțiune de cenzură împreună cu AUR, împotriva unui Guvern din care făceau parte”, a mai susținut senatorul PNL.

Conflict verbal între Fenechiu și George Simion 

Spre sfârșitul lunii octombrie, senatorul PNL Daniel Fenechiu și copreședintele AUR, George Simion, au avut un schimb de replici dure. Liderul AUR l-a prins pe liberal, fumând în clădirea Parlamentului. Fenechiu l-a făcut pe Simion „jeg ordinar”, în timp ce George Simion filma totul cu telefonul. Senatorul PNL a precizat că a fumat împreună cu doi colegi de-ai lui. „O făceam cu doi dintre colegii tăi. Jegule ce eşti. Jeg ordinar. Du-te dracu de jeg. Eşti un jeg. Asta eşti”, a spus Daniel Fenechiu după ce a fost prins în timp ce fuma. George Simion e cunoscut pentru scandalurile din Plenul Parlamentului.

Luni, 15 octombrie, Florin Cîțu a precizat clar că nu se pune problema ca propunerea de premier să fie Nicolae Ciucă. Mai mult, liderul PNL a precizat că e de acord cu rotația premierilor. „În acest moment, nu vorbim despre această propunere, eu ştiu că domnul Ciucă a fost propus de mine”, a spus Cîţu.

Astăzi, cele două partide vor discuta despre diferite scenarii cu privire la creșterea pensiilor și a salariului minim. Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, va prezenta impactul bugetar al acestor măsuri. Social-democrații susțin că există o rezervă de 40 de miliarde de lei care să suțină mpsurile propuse.

Grindeanu: „Nu știu dacă vom avea guvern săptămâna aceasta”

Articolul precedentGeorge Simion: “Certificatul verde nu va intra la vot”
Articolul următorPSD: Majorarea pensiilor cu 11% e corectă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.