Foto: Playtech
Foto: Playtech

PSD insistă pe creşterea pensiilor cu 11 procente.

Dacă negoicierile privind Certificatul verde bat pasul pe loc, PSD consideră că majorarea pensiilor cu 11% este una corectă.

Mai mult, Marcel Ciolacu a venit cu asigurări, menţionând că sunt luate în calcul mai multe majorări de la 1 ianuarie. De asemenea, rezultatele vor fi prezentate în cursul acestei săptămâni.

Pentru pensii există variantă măririi cu 7-11%. Cu toate acestea, cel mai probabil procentul cu care vor fi mărite va fi de 8%

Cu toate acestea, un anunţ clar privind majorările continuă să întârzie, deşi rezultatul negocierilor PNL-PSD de duminică anunţa că vor creşte atât pensiile, cât şi salariile.

În acelaşi context, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat, în cursul zilei de azi, 15 noiembrie, că o decizie privind propunerile de miniştri din partea social-democraţilor va fi luată în forurile de conducere ale partidului în funcţie şi de ministerele care vor reveni formaţiunii, după negocierile cu PNL şi UDMR.

În funcţie şi de ministerele care vor reveni PSD, vom hotărî cu toţii. Nu există nicio hotărâre pentru cineva care să fie în mod obligatoriu prezent acolo”, a afirmat Vasile Dîncu.

În cazul alocațiilor, PSD vrea mărirea lor cu 40%. În acelaşi timp, PNL dorește creșterea cu doar 20%. ”Se fac calcule și simulări pentru a vedea care e impactul bugetar și, în funcție de asta urmează să se facă majoararea”, susțin surse din PNL.

Continuă negocierile dintre liberali şi social-democraţi în ceea ce priveşte programul de guvernare

În ceea ce priveşte negocierile cu PNL în legătură cu denumirea viitorilor miniştri, Dîncu a afirmat că nu consideră că vor exista probleme.
Nu cred că vor fi probleme. Cu siguranţă că şi noi s-ar putea să avem mai mulţi candidaţi. Vom hotărî împreună, cu toţii. Nu cred că vom avea probleme în alegerea oamenilor. Mai greu este cu programul de guvernare, pentru că trebuie să aduci mai multe tendinţe la un loc”, a completat Vasile Dîncu.

Articolul precedentDaniel Fenechiu: „Nu vom face un nou USL”
Articolul următorInspectori ANAF Constanța, condamnați cu suspendare pentru mită. Li s-a interzis și să lucreze în instituție
Jurnalist full-time / Pesimist part-time