Foto: RAJA S.A.
Foto: RAJA S.A.

În cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), municipiul Constanța beneficiază de contracte de lucrări în valoare totală de 626 de milioane de lei, cu scopul de a moderniza și extinde infrastructura de apă și canalizare.

Aceste investiții ale societății din Constanța vor aduce peste 76 de kilometri de rețele noi de apă și canalizare pe 264 de străzi din oraș, reprezentând o îmbunătățire semnificativă a serviciilor

Un aspect esențial al acestor investiții vizează reabilitarea aducțiunilor și magistralelor de alimentare cu apă, precum și a refulărilor care transportă apele uzate către stațiile de epurare.

Înlocuirea conductelor vechi, cu parametri tehnologici depășiți și în unele cazuri plasate pe proprietăți private, va crește siguranța în funcționare a sistemului de canalizare.

Acest lucru va permite, de asemenea, o mai bună gestionare a cerințelor de dezvoltare urbană și va face sistemul mai ușor de întreținut, putând prelua un debit mai mare de apă uzată.

Contractele de lucrări CL1A și CL3A – „Rețele de apă și canalizare în zona centrală a Municipiului Constanța,” în valoare cumulată de 64,1 milioane de lei, au un impact semnificativ asupra calității serviciilor.

Pe bulevardul Mamaia, vor fi efectuate lucrări de reabilitare și extindere a colectoarelor, cu diametre de până la 1.000 mm, și înlocuirea rețelelor de canalizare de pe străzile adiacente

Potrivit societății RAJA, aceste îmbunătățiri vor spori capacitatea de preluare a apelor menajere și vor reduce riscul de inundații în caz de ploi abundente.

Lucrările vor începe pe bulevardul Mamaia începând cu data de 21 septembrie 2023 și vor implica restricții de trafic pe anumite porțiuni, fiind aduse la cotă pentru a minimiza impactul asupra circulației.

Aceste proiecte sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul lunii martie 2024, cu condiția identificării eventualelor obstacole subterane la decopertarea terenului pentru montarea noilor tronsoane.

Articolul precedentRomeo Ursu, alias Genică Boenică, prins după 15 ani
Articolul următorÎnalta Curte judecă noua afacere pe banii bâtrânilor: ajutoarele de înmormântare. Rețeta afacerii? „Dau ajutoare sub 40% sută din banii depuși”!