Sursa: Facebook

Romeo Ursu, cunoscut sub porecla de Genică Boenică, pe numele căruia există două condamnări definitive la pedepse cu închisoarea, a fost adus în România luni dimineață și va fi încarcerat pentru a executa sentințele.

Iar momentul nu putea trece neobservat cu ministrul PNL al Justiției, Alina Gorghiu, care a și scris pe Facebook câteva rânduri, promițând că va face diligențe în continuare, astfel încât legea să fie aplcată:

Începem săptămâna cu o veste bună. Un avion l-a adus, în această dimineață, din Iordania în România, pe Romeo Ursu, în vederea executării unei pedepse privative de libertate.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 2 ani și 10 luni, în 2014, respectiv 8 ani în 2015, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi a celei de constituire a unui grup infracţional organizat.

Romeo Ursu a fost preluat de pe aeroportul Otopeni de organele de poliție și va fi transportat la penitenciarul Rahova.
Este un gest de normalitate într-un stat de drept. Nimeni nu este mai presus de lege. Ca ministră a justiţiei, voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a nu permite nimănui să se sustragă justiţiei naţionale.

Mulțumesc tuturor autorităților care au contribuit la aducerea în țară a condamnatului Romeo Ursu”.

Și Poliția Română a transmis că interlopul a fost prins și că „la data de 18 septembrie 2023, polițiștii Direcției Investigații Criminale – I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul București.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

De asemenea, cel în cauză se sustragea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Bărbatul urmează să fie încarcerat într-un penitenciar”.

Ursu – sau Genică Boenică – a fugit în Iordania în urmă cu 15 ani, după ce a primit două condamnări definitive cu închisoarea.

Dispărut, dispărut, dar destul de activ pe Facebook și cu un limbaj cel puțin vulgar. Spre exemplu, în luna mai a anului 2021, Genică Boenică scria pe rețeaua de socializare: „Rog serviciile abilitate Române să vinaă la Petra, să mă ajute să cobor după Cămilă!!!
Mazăre v-a solicitat pe canalele voastre speciale să veniți URGENT să-l scoateți din INFERN, eu vă solicit PUBLIC să veniți să-mi luați CĂMILOIU în cîrcă!!
”.

Anterior, în iunie 2020, se simțea „fantastic” tot pe Facebook, unde arăta că „s-au îndeplinit termenele de PRESCRIPȚIE A EXECUTĂRII PENALE, am reușit ce nu a reușit nimeni în România, sunt un OM LIBER după 12 ani dar încă serviciile de acasă prin Televiziunile care sunt DIRIJATE de ei, să mă ponegrească ca și INTERLOP.

Autorități Romane, am ridicat rangul de interlop la loc de CINSTE, pe cînd voi prin incompetență voastră, prin trădările voastre de neam și țară ați demonstrat de 30 ani unde ați dus țara și națiunea Română!!! Interlopii de 30 ani aduc tot ce agonisesc sau fură în România și acolo îi și consumă, voi cei care ați dirijat Romania 30 ani ați furat din visteria țării și i-ați trimes prin străinătate banii. ACUM ÎNTREB PE FIECARE CARE CITEȘTE ACESTE RÂNDURI
CINE SUNT INTERLOPI???!!
”.

Articolul precedentAstăzi, moțiunea împotriva ministrului Rafila. Miercuri este votul
Articolul următorRAJA face noi investiții semnificative în modernizarea infrastructurii de apă și canalizare din Constanța