Ministrul Gabriela Firea, reacție după declarațiile lui George Buhnici: Condamn ferm toate declarațiile care aduc atingere drepturilor femeilor 

Potrivit ministrului Muncii, femeile luptă dintotdeauna pentru egalitate în drepturi cu bărbații.

Ministrul Gabriela Firea condamnă ferm declarațiile care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor, făcute de un om cu experiență în media. Gabriela Firea subliniază, într-o postare pe pagina de Facebook, că femeile sunt egale cu bărbații, fiind de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță.

Un „influencer” nu poate ieși public să spună lucruri care afectează femeile și care îngreunează munca pentru apărarea drepturilor acestora, a subliniat Gabriela Firea, care a mai spus că nu acceptă asemenea declarații care sunt imposibil de justificat

Ministrul Familiei Gabriela Firea a mai precizat că a citit cu îngrijorare toate comentariile din spațiul public apărute în urma declarațiilor persoanei publice, afirmațiile făcute la un post național de televiziune fiind extrem de jignitoare la adresa femeilor.

„Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine. Este impardonabil să aduci în discuție cuvinte care pot fi interpretate ușor că îndeamnă la pedofilie, misoginism și chiar instigă la violență împotriva femeilor. Toate acestea, când este vorba despre o persoană publică, urmărită de mulți fani, care are astfel puterea de a influența alți oameni. E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor! Ca și în cazul bărbaților, sunt cele care trebuie să aibă grijă de sănătatea și aspectul lor, în funcție de decizia personală. Există, însă, și persoane care se confruntă cu probleme de sănătate, dar toată lumea are dreptul să se simtă bine în pielea lui. Extrem de gravă este declarația care duce spre pedofilie și care consideră foarte normal că bărbații să se uite la copile minore. O astfel de exprimare poate fi un model pentru bărbații care ascultă o persoană publică! „, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Subliniez încă o dată: nu accept astfel de declarații care sunt, de altfel, imposibil de justificat!

Ministrul Familiei a precizat că anul trecut, 166 de fete care nu au împlinit vârsta majoratului au fost violate, subliniind că femeile luptă pentru egalitate din totdeauna

. „Știm cu toții în ce societate trăim și cât de grea este încă lupta femeilor pentru a demonstra că sunt bune și în funcții publice, politice, să facă joburile ocupate tradițional de bărbați și tot așa. Un „influencer” nu poate ieși public să spună lucruri care afectează femeile și care îngreunează munca pentru apărarea drepturilor acestora. Subliniez încă o dată: nu accept astfel de declarații care sunt, de altfel, imposibil de justificat! „, a punctat Gabriela Firea.

Vloggerul George Buhnici  a stârnit o furtună de comentarii pe rețelele de socializare , după ce și-a comparat soția cu „o minoră” și a criticat siluetele femeilor „cu celulită și vergeturi”aflate în vacanță pe litoral, îndemnându-le să meargă la sală . 

14.000 de kilograme de deşeuri au fost oprite la Vama Borș II

Articolul precedentElevii români s-au clasat pe locul 3 în lume la Olimpiada Internațională de Geografie
Articolul următorPiedone i-a trimis o scrisoare deschisă lui Nicușor Dan: ”Faraoane, trece vara și tot nepăsător, tot amator te aflu”