Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră

O cantitate imensă de deșeuri a fost descoperită în Vama Borș II.

Potrivit polițiștilor de frontieră, este vorba despre un tir încărcat cu 14.000 kilograme de deșeuri, transportul constând în calculatoare uzate.

Șoferul în cauză nu a putut prezenta documente necesare importului

Controlul a fost realizat de poliţiştii de frontieră din Vama Borș II, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu Bihor.

Aceștia au precizat că șoferul era român, dar nu deținea documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat în data de 18.07.2022, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, calculatoare uzate, de la o societate comercială din Polonia pentru o firmă din România”, anunță Poliția de Frontieră Oradea.

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul reprezentanților Comisariatului Gărzii de Mediu din județul  Bihor

Polițiștii bihoreni au mai transmis că în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 14.000 kilograme de deșeuri constând în calculatoare uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentProtest la Ministerul Muncii: Prea mulți români trăiesc la limita supraviețuirii
Articolul următorElevii români s-au clasat pe locul 3 în lume la Olimpiada Internațională de Geografie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time