Sursă foto: Facebook/Sorin Cîmpeanu
Sursă foto: Facebook/Sorin Cîmpeanu

România ocupă locul 3 mondial la Olimpiada Internațională de Geografie.

La ediția din acest an s-au înscris 209 elevi, provenind din 54 de state.

Ministrul Educației: ”După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele internaționale de Matematică, Fizică și Chimie,  a venit rândul olimpiadei Internaționale de Geografie să ne facă mândri de rezultatele obținute de elevii români”

Într-un anunț publicat pe contul de Facebook, Sorin Cîmpeanu a precizat că olimpicii români au cucerit patru medalii și locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiție desfășurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Național Geografic Francez (CNFG).

În urmă parcugerii a trei probe de concurs (teoretică, practică și un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Național Iași) și Radu-Andrei Brădățeanu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) au obținut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) – o medalie de argint și Alex-Darius Țopăi (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea) – o medalie de bronz.

”Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului și valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziția a 3-a în lume și a două în Europa, pe primele două poziții clasându-se Singapore și Lituania”

Din punct de vedere logistic, participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Școlar Județean Iași și a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iași, sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean. La ediția din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări. Felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță!”, a transmis ministrul Educației, pe pagina de Facebook.

Articolul precedent14.000 de kilograme de deşeuri au fost oprite la Vama Borș II
Articolul următorMinistrul Gabriela Firea, reacție după declarațiile lui George Buhnici: Condamn ferm toate declarațiile care aduc atingere drepturilor femeilor 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time