Foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Printr-un mesaj publicat astăzi, 18 iulie, premierul României a ținut să-i felicite pe elevii care au participat la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022).

Nicolae Ciucă a notat ca remarcabil succesul elevilor români la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), precizând că România are  cea mai bună echipă din Europa și a doua la nivel mondial.

Rezultatele obținute de elevi la Olimpiada internațională de Fizică se datorează și profesorilor

Calde felicitări tuturor! Performanța lor, la fel ca cea a tinerilor din lotul național de matematică, ne arată încă o dată valoarea școlii românești, a dascălilor cu vocație și a elevilor orientați spre excelență, dar și nevoia de a orienta resurse pentru a asigura în mod egal acces la educație”, a transmis premierul.

”Reforma educației, a cărei implementare o pregătim la nivelul guvernului, vine să valorifice integrarea acestor minți strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaștere, cercetare și inovare”

Nicolae Ciucă a ținut să adauge că noile legi aflate acum în consultare publică, parte a pachetului România Educată, sunt orientate spre două obiective majore.

Cu toate acestea, potrivit premierului, cea mai importantă schimbare pe care o introduce Proiectul de țară ”România Educată” este să pregătească tinerele generații pentru a răspunde transformărilor sociale dinamice și economiei viitorului.

Nicolae Ciucă: ”Susțin performanța și excelența și, în egală măsură, asigură acces la educației fiecărui copil din România, potrivit abilităților și potențialului fiecăruia”

Încurajăm însușirea competențelor digitale și antreprenoriale, spiritul civic, creativitatea și deprinderea de a învăța continuu. Sunt elemente absolut necesare pentru ca actuala generație de elevi să se integreze în societatea bazată pe cunoaștere a următorilor ani, într-o economie competitivă și o piață a muncii în continuă dinamică”, se precizează în comunicat.

Articolul precedentZeci de oameni au blocat circulația pe un drum din județul Brașov: „Nu se mai poate așa. Acest drum este un dezastru. Își bat joc de noi“
Articolul următorVideo: Un pui de elefant și mama sa au fost salvați, după ce au căzut într-un canal de scurgere
Jurnalist full-time / Pesimist part-time