Sursa foto: Edupedu.ro
Sursa foto: Edupedu.ro

Elevii din România au obţinut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică.

Concursul a fost organizat online, de Elveţia, și a reunit 369 de concurenţi.

Sorin Cîmpeanu: ”Un alt rezultat excepțional al elevilor români! La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa”

Potrivit unui comunicat distribuit de ministrul Educației pe contul de Facebook, este vorba despre cea de-a 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică.

Echipa României a fost coordonată de doamna profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de domnul conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică. Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional”, a scris ministrul.

Lista elevilor câștigători

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint.

Încă o dată, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță deosebită!”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Rezultatele IPhO2022 pentru anul 2022

Ministul a ținut să precizeze că echipa Chinei a obținut cinci medalii de aur, echipele României și Coreei de Sud au obținut câte patru medalii de aur și una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii a obținut trei medalii de aur și două de argint.

Dintre participanții din țările europene, echipa Germaniei a obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz. Echipele din Bulgaria și din Ungaria au obținut câte o medalie de aur.

Echipa Vietnamului a obținut trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Au mai obținut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite și India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia și Hong-Kong au obținut câte o medalie de aur.

Articolul precedentProducția de fructe și semințe din România ar putea fi în pericol din cauza numărului mare de albine care mor anual
Articolul următorComplexul Energetic Oltenia a închis Termocentrala Ișalnița. Ponta: ”S-a decis demolarea totală a României, pas cu pas?
Jurnalist full-time / Pesimist part-time