Sursa foto: Facebook/Complexul Energetic Oltenia
Sursa foto: Facebook/Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a decis suspendarea activitatății termocentralei Ișalnița.

Acțiunea vine din cauza lipsei cărbunelui, iar Tribunalul București a închis activitatea Carierei Miniere Roșia, pentru probleme legate de mediu.

Cariera are 1.200 de salariați și este cea mai mare din România.

Victor Ponta: ”Compania Energetică Oltenia este cel mai mare producător român de energie pe cărbune. Acum, nu mai are voie să își exploateze cărbunele”

Potrivit unui text publicat astăzi, 18 iulie, pe contul de Facebook, fostul premier a precizat că activitatea CEO a fost blocată la cererea și presiunile făcute de un ONG condus de Octavian Berceanu, alături de un Senator USR.

Probabil că useriștii și votanții lor își încarcă telefoanele și laptopurile de la soare – nu de la priză. Nu doar 1200 de angajați români  rămân fără activitate – județul Gorj este distrus fără activitatea energetică iar România trebuie să importe mai multă energie din alte țări la prețuri uriașe”, se arată în textul publicat de Ponta.

”Când toată Europa încearcă disperată să găsească energie mai ieftină – România își închide singură cel mai mare producător”

Mai mult, liderul PRO România a declarat că este o situație de o gravitate excepțională, iar oficialii ar rămâne indiferenți.

Nu reușesc să găsesc nicăieri o poziție a Președintelui, Premierului, Ministrului Energiei sau a altei înalte oficialități prin care să se arate indignarea și să se găsească  soluții legale. Am uitat: ei se ocupă de Ucraina, nu de România. Când toată Europa încearcă disperată să găsească energie mai ieftină – România își închide singură cel mai mare producător! Întrebarea este dacă am căzut pe mâna unor masochiști de o prostie înfiorătoare? Sau chiar s-a decis demolarea totală a României “pas cu pas”?”, mai scrie Victor Ponta.

Sursa foto

Articolul precedentElevii români s-au clasat pe locul 2 în lume la Olimpiada internațională de Fizică
Articolul următorZeci de oameni au blocat circulația pe un drum din județul Brașov: „Nu se mai poate așa. Acest drum este un dezastru. Își bat joc de noi“
Jurnalist full-time / Pesimist part-time