Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Bomboanele Skittles, produse de compania Mars, ar conține un ingredient toxic, precizează The Guardian.

Un proces intentat joi, 14 iulie, la tribunalul federal din nordul Californiei, arată că bomboanele Skittles, care se laudă cu sloganul ”gustă curcubeul” conțin o toxină cunoscută.

Este vorba despre dioxidul de titan, o substanță periculoasă pentru consumatori.

Bomboanele colorate, produse de compania Mars, reprezintă un risc pentru consumatori. Acestea conțin substanțe chimice care ar modifica ADN-ul

Jenile Thames, un rezident din San Leandro, a intentat proces împotriva Mars Inc, compania de dulciuri care produce Skittles. Prin această acțiune, Thames a solicitat statutul de acțiune colectivă.

Procesul civil susține că Mars știe de mult despre presupusele riscuri asociate cu această substanță chimică și, în februarie 2016, a promis public că va elimina, treptat, dioxidul de titan.

După ce Franța a interzis dioxidul de titan în 2019, Mars a spus că va respecta această reglementare, arată actele instanței.

Thames susține că Mars și-a încălcat promisiunea, iar produsele continuă să fie comercializate

În mod incredibil, pârâtul a susținut că toate culorile artificiale nu prezintă riscuri cunoscute pentru sănătatea sau siguranța umană. Practic, compania a ascuns consumatorilor informații pe care le cunoștea prea bine”, se precizează în comunicat.

Thames susține că Mars încă mai vinde bomboane în SUA. Acestea conțin dioxid de titan ca aditiv, iar Mars nu informează consumatorii cu privire la implicațiile consumului de toxină. În plus, listele de ingrediente variază, unii spunând că ar putea sau nu să conțină această substanță.

Potrivit Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor, dioxidul de titan este un pigment folosit în mod obișnuit pentru a oferi un efect tulbure și o culoare albă de fundal. Substanța este utilizată, în mod obișnuit, la fabricarea dulciurilor și în procesul de coacere.

În 2021, autoritatea a anunțat că dioxidul de titan nu mai poate fi considerat sigur ca aditiv alimentar.

În ciuda acuzațiilor, un purtător de cuvânt al companiei a declarat, într-un e-mail, că Mars nu comentează cu privire la litigiile aflate în curs.

Articolul precedentRudel Obreja a descoperit că are cancer și cere pe Facebook să îi fie întreruptă pedeapsa primită în dosarul „Gala Bute”
Articolul următorProducția de fructe și semințe din România ar putea fi în pericol din cauza numărului mare de albine care mor anual
Jurnalist full-time / Pesimist part-time