Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Toată producția aparținând celei mai mari fabrici de ciocolată din lume a fost sistată, în urma depistării unui focar de salmonella.

Daily Mail a precizat că fabrica în cauză aparţine gigantului elveţian Barry Callebaut şi este situată în oraşul belgian Wieze.

Gigantul produce loturi întregi de dulciuri, pentru zeci de companii. Printre acestea se numără Hershey, Mondelez, Unilever sau Nestle

Toate produsele testate au fost blocate. Barry Callebaut contactează, în prezent, toți clienții care ar fi putut primi produse contaminate. Producția de ciocolată din Wieze rămâne suspendată până la noi ordine”, a declarat purtătorul de cuvânt, Korneel Warlop, potrivit publicației britanice.

Majoritatea produselor contaminate sunt încă pe site, iar compania nu vinde produse direct consumatorilor. Prin urmare, mărfurile contaminate nu au ajuns, încă, pe rafturile magazinelor.

Cu toate acestea, gigantul și-a contactat toate firmele-client și le-a cerut să nu trimită pe piață produse făcută din ciocolată.

Doar în intervalul 2020-2021, firma a vândut peste 2.2 milioane de tone de ciocolată

Siguranța alimentară este foarte importantă pentru Barry Callebaut. Această contaminare ereprezintă o excepție. Avem o norme și proceduri bine definite de siguranță alimentară”, a spus firma din Belgia.

Compania ocupă locul 1, la nivel mondial, în sectorul vânzărilor.

Pe parcursul anului financiar trecut, grupul, care are sediul central în Zurich, a generat un profit net de 384.5 milioane de franci elvețieni (402 milioane de dolari) pentru o cifră de afaceri de 7,2 miliarde de franci.

Articolul precedentRomânii care călătoresc în Uniunea Europeană vor plăti mai puțin de la 1 iulie, dacă vorbesc la telefon sau folosesc internetul
Articolul următorUcraina, obligată să lupte pe două fronturi. Cerințele UE pentru aderarea la blocul comunitar european
Jurnalist full-time / Pesimist part-time