Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Peste 500 de kilograme de cocaină au fost găsite într-un container cu saci de cafea boabe.

Sacii erau destinaţi fabricii Nespresso care aparține de firma Nestle, din Romont, în vestul Elveţiei.

Sacii umpluți cu droguri au valoare estimată la peste 50 de milioane de franci elveţieni (50.65 milioane de dolari)

Cantitatea a fost descoperită de poliţia cantonală. Conform Știri pe Surse, poliţia a fost informată, luni seară, de către Nespresso, că personalul a găsit o substanţă albă nedefinită.

Angajații au făcut această descoperire în timp ce descărcau saci cu boabe de cafea.

Acești saci tocmai sosiseră din Brazilia, a spus poliţia într-un comunicat.

Analizele au arătat că substanţa existenă în saci era cocaină

Substanţa în cauză nu a intrat în contact cu niciunul dintre produsele noastre sau cu echipamentele de producţie folosite pentru a face produsele noastre”, a spus Nespresso într-un comunicat trimis prin e-mail.

De asemenea, compania a ținut să adauge că ”întrucât o investigaţie a poliţiei este în desfăşurare, nu putem împărtăşi mai multe detalii. Vrem să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre sunt sigure pentru a fi consumate”, a spus producătorul de capsule de cafea.

Droguri găsite și în România, la un festival de la Mamaia

În urmă cu câteva zile, cinci persoane au fost descoperite că aveau asupra lor droguri de risc și mare risc (cocaină, ketamină, cannabis), pe care doreau sa le vândă celor care participau la un festival de la Mamaia, au anunțat procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința în cauză, fiind descoperite aproximativ 280 de grame de cocaină și 21 de grame de ketamină.

Articolul precedentAlexandru Muraru: „Soldații armatei ruse au făcut ca 80 de ani de civilizație după Al Doilea Război Mondial să fie șterși”
Articolul următorViktor Orban se opune sancțiunilor UE împotriva Rusiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time