Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Premierul de la Budapesta, Viktor Orban, a declarat că nu poate susține cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse deoarece ar avea efectul unei „bombi atomice” asupra economiei Ungariei, informează Reuters.

Acesta a mai precizat că este gata să negocieze o altă propunere, doar dacă va fi în acord cu interesele țării pe care o conduce.

 „Dacă comisia insistă asupra adoptării propunerii sale, va trebui să-şi asume întreaga responsabilitate pentru un eşec istoric în cursul integrării europene”, a notat Orban, potrivit economica.net.

Rusia împarte UE în două. Dependența de gaz și petrol, o problemă serioasă pentru viitorul blocului comunitar

Premierul maghiar a mai precizat că sancțiunile propuse „necesită o modernizare serioasă a infrastructurii alternative de aprovizionare şi o rearanjare completă a capacităţilor noastre de rafinare.”

Totodată, potrivit scrisorii trimise de șeful guvernului maghiar, Uniunea Europeană și în special Ungaria nu sunt pregătite să adopte sancțiunile propuse.

„Ar trebui adoptate într-un moment în care toate condiţiile prealabile necesare sunt îndeplinite în toate statele membre”, a mai spus Orban.

De asemenea, liderul de la Budapesta a criticat blocul comunitar european pentru faptul că „ finanţarea relevantă din partea UE ne este disponibilă doar pe hârtie”, acesta făcând aluzie la problemele privind fondurile europene.

Reamintim că până acum, compania de stat rusă Gazprom a oprit aprovizionare cu gaz a Poloniei și Bulgariei deoarece au refuzat să plătească în ruble facturile.

Viktor Orban a anunțat că în următoarea perioadă vor avea loc schimbări semnificative în structura noului guvern, aceasta fiind reales pentru a patra oară consecutiv la alegerile de luna trecută. Mai mult, liderul de la Budapesta a precizat că până la sfârșitul lunii mai își va prezenta noul executiv.

Citește și articolul: Papa Francisc, după discuția avută cu Viktor Orban: ”Războiul se va termina pe 9 mai”

Articolul precedentPeste 500 de kilograme de cocaină au ajuns, din greșeală, la fabrica Nespresso
Articolul următorMajestatea Sa Margareta: „Sunt mândră de mobilizarea umanitară pe care o văd în ţara noastră”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.