Sursa foto: Facebook/ Alexandru Muraru

Deputatul PNL Alexandru Muraru a postat mai multe imagini pe o rețea de socializare, după vizita sa în Ucraina. Acesta a declarat că a văzut genocidul pe care rușii l-au transformat în „cel mai cumplit loc al crimei din Europa.”

De asemenea, acesta a precizat că armata condusă de Putin s-a dovedit a fi „o armată de violatori și tâlhari”, criminali odioși care „nu pot fi considerați ființe umane.”

„Pădurile din jurul Kievului arată ca acum 80 de ani, după invazia nazistă, totul este ars, distrus, soldaţii sunt acum la toate baricadele, avanposturile, cazemate, nimic nu este încheiat. În suburbiile Kievului a fost o crimă şi o distrugere sistematică, planificată, coordonată. Obiectivul a fost întâi terorizarea populaţiei şi apoi crima în masă şi colapsarea infrastructurii critice”, a scris Alexandru Muraru pe pagina sa de Facebook.

„Torturile şi asasinatele armatei ruse au întărit voinţa guvernelor occidentale”

Totodată, Alexandru Muraru e de părere că Ucraina va continua să lupte pentru a „căuta dreptatea de la Bucha și de peste tot.” Mai mult, deputatul liberal a mai spus că peste 1 mie de cadavre au fost găsite într-o zonă pe care acesta a vizitat-o.

„Criminalii ruşi s-au răzbunat pe tot ce au găsit în cale pentru că au realizat că nu pot intra în Kiev. Rezistenţa şi ostilitatea ucrainenilor i-au făcut pe ruşi să aplice planul barbar, adică uciderea bărbaţilor adulţi, torturile, violarea femeilor pentru a suprima rezistenţa şi de a obţine o cădere nervoasă colectivă, o prăbuşire şi un abandon care să se răspândească în toată ţara”, a spus oficialul român.

Acesta a mai amintit de faptul că în Bucha, unde au fost găsiți sute de ucraineni în gropi comune, rușii au călcat în picioare „umanitatea.”

(…) cadavre legate cu mâinile la spate, împuşcaţi în cap sau în membre, unii cu ochii scoşi sau alte torturi îngrozitoare. Unele cadavre sunt decapitate. Mulţi au fost răpiţi, puşi să sape gropi individuale sau luaţi de ruşi pentru diverse operaţiuni în spatele frontului. Există numeroase cazuri, unde, după bombardamente, oamenii s-au adăpostit în subsoluri, dar cu ajutorul grenadelor şi a puştilor mitralieră, ruşii au pătruns şi i-au lichidat astfel. Numai în ultimele zile câteva gropi comune au fost identificate cu zeci de civili lichidaţi de soldaţii lui Putin”, a spus Muraru.

În încheierea mesajului său, deputatul PNL a declarat că planul rușilor a fost de la început să elimine populația ucraineană.

„90% dintre victime sunt executate cu ordine şi acţiuni prestabilite. Demonstrează că ruşii au comis în mod deliberat execuţii în masă ale ucrainenilor, că au comis un genocid”, a concluzionat Alexandru Muraru.

Citește și articolul: Alexandru Muraru crede că PNL trebuie să treacă la un alt nivel

Articolul precedentData de 13 mai vine cu noi avantaje pentru programele „Rabla” şi „Rabla Plus”
Articolul următorPeste 500 de kilograme de cocaină au ajuns, din greșeală, la fabrica Nespresso
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.