Sursă foto: Facebook/Lucian Bode
Sursă foto: Facebook/Lucian Bode

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Afacerilor Interne, sezonul estival reprezintă cea mai intensă și complexă perioadă, din punct de vedere operațional, pentru structurile MAI.

Prin urmare, lunile de vară sunt cele mai solicitante din punct de vedere al numărului de cetățeni și al evenimentelor care sunt organizate pe litoral.

Lucian Bode anunță inaugurarea unui centru integrat, destinat gestionării situațiilor de risc

Am inaugurat astăzi, la Constanța, un centru integrat destinat gestionării situațiilor de risc la adresa siguranței cetățenilor, unde informația va ajunge rapid, va fi analizată eficient și, la fel de rapid, se va stabili cel mai bun mod de intervenție din partea structurilor Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în textul distribuit de ministrul Afacerilor Externe.

Bode a adpugat că, pentru eficientizarea misiunilor, pentru prima dată la Constanța va exista dispecerat integrat în care își vor desfășura activitatea, pe lângă personalul MAI, dacă situația o va impune, și parteneri de la celelalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de risc la adresa cetățenilor. 

”Structurile MAI vor dispune de toate condițiile necesare pentru a-și îndeplini, cu succes, misiunile”

Susțin foarte mult această abordare, pentru că astfel structurile Ministerului Afacerilor Interne vor dispune de toate condițiile necesare pentru a-și îndeplini cu succes misiunile, având logistica potrivită și un număr crescut de forțe implicate”, a adăugat ministrul Afacerilor Interne.

Prin urmare, conform declarațiilor făcute de ministru, vor fi create condițiile necesare ca structurile Ministerului Afacerilor Interne să acționeze cu fermitate, cu mult tact și profesionalism în soluționarea integrată a situațiilor cu care se vor confrunta și să confirme așteptările cetățenilor.

Articolul precedentLiderii prezenți la summit-ul din Germania au ales un meniu vegan
Articolul următorRomânii care călătoresc în Uniunea Europeană vor plăti mai puțin de la 1 iulie, dacă vorbesc la telefon sau folosesc internetul
Jurnalist full-time / Pesimist part-time