Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Cancelarul german Olaf Scholz i-a întâmpinat, în data de 26 iunie, pe liderii țărilor din grupul G7.

Este vorba despre cele mai bogate șapte democrații ale lumii.

Liderii au participat la un summit de trei zile, care s-a desfășurat în Alpii Bavarezi

Meniul de care au avut parte liderii G7 în cadrul summitului care a avut loc de curând în Alpii Bavarezi a fost, de această dată, unul cu adevărat sustenabil. Oficialii au ales alimente de origine vegetală la care se putea adăuga, doar la cerere, carne.

Potrivit celor de Reuters, meniul bazat pe plante a fost propus de Annalena Baerbock, ministrul de externe al Partidului Verzilor.

Decizia a fost susținută și de Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătății, care a declarat cu privire la consumul de carne din Germania că este „nerezonabil, spre delirant”.

Potrivit sursei citate, liderii din Germania, SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Italia și Japonia devin din ce în ce mai conștienți de potențialul dietelor bazate pe plante de a combate și atenua efectele schimbărilor climatice.

Agent Green: ”Este nevoie de același nivel de conștientizare și din partea politicienilor români”

În același context, membrii organizației pentru protecția mediului, Agent Green, au atras atenția asupra discrepațelor existente între România și alte state ale lumii.

Nu putem decât să cerem și să ne luptăm să obținem același nivel de conștientizare și din partea politicienilor din România”, au scris reprezentanții, pe contul de Facebook.

Articolul precedentAfaceri în timp de război: Ucraina exportă energie electrică în România 
Articolul următorConstanța va beneficia de un centru integrat pentru gestionarea situațiilor de risc
Jurnalist full-time / Pesimist part-time