Foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Într-un mesaj publicat astăzi, 1 iulie, pe contul de socializare, premierul a precizat că prețurile la carburanți au scăzut, iar această ieftinire reprezintă este o realitate care se vede, în această dimineața, în benzinării.

Nicolae Ciucă a ținut să adauge că, în perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate.

Premierul României: ”Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”

Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro. Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare.

Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

De la miezul nopţii, carburanții s-au ieftinit cu 50 de bani

Aseară, 30 iunie, preţul motorinei era de 9 lei şi 27 de bani, iar un litru de benzină costa 8 lei şi 71 de bani.

Astăzi, motorina costă 8 lei şi 77 de bani pe litru, iar benzina 8 lei şi 21 bani.

Articolul precedentSalvamont Vlădeasa Cluj: Călătoriile pe munte implică și prezența șerpilor veninoși
Articolul următorAfaceri în timp de război: Ucraina exportă energie electrică în România 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time