Sursa foto: Facebook/International Mathematical Olympiad 2022 - Oslo
Sursa foto: Facebook/International Mathematical Olympiad 2022 - Oslo

Lotul de elevi al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internațională de Matematică.

De această dată, concursul a avut loc la Oslo.

Participanții la Olimpiada Internațională de Matematică au înregistrat ”cea mai bună performanță în ultimii 25 ani”

Cea mai bună performanță în ultimii 25 ani! Lotul de matematică al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial!” a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe contul de Facebook.

Potrivit declarațiilor oferite de ministru, Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizată pentru prima oară in România, în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo. Au participat 105 țări.

Anul acesta, lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte țări europene. Mai mult, la nivel mondial, România a obținut locul 5.

Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam

Felicitări celor 6 elevi români (3 elevi de clasa a X-a și 3 elevi de clasa a XI-a)! Felicitări profesorilor și coordonatorului Lotului de matematică al României – Conf. Dr. Cătălin Gherghe”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Rezultat istoric: Patru medalii de aur, două medalii de argint și locul I pe națiuni la Balcaniada de Matematică pentru Juniori (2022)

În luna iunie, lotul olimpic de juniori al României a obținut un palmares absolut impresionant la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie).

Copiii au obținut patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint și locul I în clasamentul pe națiuni, cu 224 de puncte (din 240 posibile).

Articolul precedentInvestitor în HoReCa: ”Există multe locuri centrale în Mamaia cu șezlonguri la 25 ron, la pachet cu o bere gratis”
Articolul următorNicușor Dan: ”Extindem semaforizarea inteligentă în Capitală”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time