Sursa foto: Facbook/Poșta Română
Sursa foto: Facbook/Poșta Română

Poşta Română va distribui voucherele sociale pe suport electronic pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, după semnarea la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a convenţiei pentru distribuirea cardurilor sociale pe suport electronic.

Documentul semnat de ministrul de resort, Marcel Ioan Boloş, şi directorul general al operatorului naţional de servicii poştale, Valentin Ştefan, stabileste modul de distribuire a cardurilor.  Distribuirea către destinatari a cardurilor va fi făcută la domiciliile acestora, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenţilor autorizaţi. Perioada de valabilitate a convenţiei este de 18 luni de la semnarea documentului.

„Prin semnarea acestei convenţii, Poşta Română subliniază, încă o dată, rolul strategic pe care îl are între instituţiile statului român, realizând legăturile dintre acestea şi cetăţeni. Mă bucură faptul că rămânem la acelaşi nivel de încredere pentru Executivul României, prin desfăşurarea acestui program extraordinar de important pentru segmentul populaţiei care are atâta nevoie de sprijin în această perioadă grea, marcată de criza economică”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar „Sprijin pentru România”. Bugetul alocat este de 3,1 miliarde lei, prin bugetul MIPE şi din fonduri europene nerambursabile. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloş, a semnat contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate, câştigătorii achiziţiei directe realizate de MIPE fiind Edenred, Sodexo şi UpRomania.

Guvernul bulgar oferă lecții lui Ciolacu și Ciucă. Ce măsuri anticriză urmează să fie aplicate în Bulgaria

Articolul precedentLicu și Scântei își pot prelua mandatele la Curtea Constituțională, au decis viitorii lor colegi de robă
Articolul următorVirgil Popescu: Atât timp cât vom fi în continuare dependenți de gazul rusesc, prețurile nu vor scădea