Sesizările Uniunii Salvați România (USR) privind numirea procurorului Bogdan Licu și a senatorului Iulia Scântei ca judecători ai Curții Constituționale au fost respinse ieri.

Au existat două soluții în cele două dosare distincte înregistrate pe rolul CCR, cu majoritate de respingere doar în ceea ce privește situația reclamată în cazul Iuliei Scântei.

Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, a decis: Cu majoritate de voturi,

– A respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituționalitate formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România din Camera Deputaților și a constatat că Hotărârea Camerei Deputaților nr.36/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituțională este constituțională în raport cu criticile formulate;

Cu unanimitate de voturi,

– A respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituționalitate formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România din Senat referitoare la neconstituționalitatea Hotărârii Senatului nr.81/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituțională”, se arată într-un comunicat al CCR.

Concluzia este că cei doi își vor prelua mandatele pe 11 iunie, pentru următorii 9 ani: Bogdan Licu îl va înlocui pe Valer Dorneanu, în timp ce Iulia Scântei va purta roba Monei Pivniceru.

Articolul precedentPoliția, chemată să intervină după ce George Simion a forțat intrarea într-o televiziune
Articolul următorVoucherele sociale pentru persoanele vulnerabile, distribuite de către Poşta Română