Sursa: Captură video

George Simion, liderul AUR, a fost din nou vedetă aseară, în stilul care îl caracterizează, atunci când a încercat să intre în sediul unei televiziuni.

Simion era, firește, în „live” când a intrat în curtea sediului Digi24, arătând și ce problemă are: era nemulțumit că reprezentanții Digi24 „l-au chemat pe hoțul Virgil, dar pe noi nu ne-au chemat”.

Deși agentul de pază i-a spus încă de la început că nu se poate intra în clădire și, văzând cât de hotărât era Simion, l-a sfătuit pe colegul său să apese butonul de panică, liderul AUR a început efectiv să urle.

Sunt în Parlamentul României, conform Legii audiovizualului, tre să ne chemați și pe noi în emisiune. Nu doar pe alții. Pe noi de ce nu ne invitați? Așteptăm aici”, a clamat Simion, încercând permanent să intre pe ușa de acces. Ulterior, a explicat că voia un drept la replică, pentru că Virgil Popescu a afirmat despre AUR, să vedeți stupoare, că este „partidul rușilor”.

După aproximativ 8 minute, la sediul Digi a sosit și poliția, iar Simion s-a prefăcut în continuare că nu pricepe care era problema. La sosirea poliției, agenții de pază i-au atras atenția din nou lui Simion că nu are voie în incinta postului, însă acesta a continuat să ceară explicații și să solicite să vină cineva din conducere. În doar câteva minute, la fața locului s-au strâns trei echipaje de poliție, dată fiind atitudinea și insistența lui George Simion. Firește, acesta a fost un bun prilej pentru liderul AUR să spună că poliția e la dispoziția Digi, deși i s-a explicat că se află pe o proprietate privată și că, indiferent de situație, nu poate face chiar ce vrea și că accesul nu i se poate permite în televiziune chiar cum își imaginează.

În final, Simion a acceptat să se retragă, dacă îi spune poliția. Ceea ce s-a și întâmplat. La fața locului a ajuns și Viorel Focșa, deputat AUR de Constanța, care le-a spus polițiștilor că acolo este teritoriul României, implicit are voie fiecare să facă ce vrea și ce consideră. „Nu plecăm de aicea până nu ne primește cineva”, a promis Simion pe live, subliniind că cei 12.300 de oameni care îi urmăresc live-ul reprezintă mai mult decât audiența Digi.

Aici nu este o fabrică de zahăr sau o farmacie. Aici este o instituție publică, o televiziune”, a subliniat și deputatul AUR de Constanța, în încercarea de a explica ce logică are atunci când afirmă că poate intra unde vrea.

După 30 de minute de scandal, Simion a spus senin că va întrerupe live-ul, pentru că… nu mai are baterie la telefon. Dar i-a rugat pe oameni să se aboneze la canalul său. „Opresc, pentru că am doar 20%. Poate vine cineva de la conducere. Opresc live-ul. Imediat cum pornesc live-ul o să primiți o notificare dacă sunteți abonați la noutățile paginii”, a spus Simion. Ulterior, nu s-a mai pornit nimic.

Articolul precedentRomânia și alte patru state europene vor primi 248 de milioane de euro pentru sprijinirea refugiaților ucraineni
Articolul următorLicu și Scântei își pot prelua mandatele la Curtea Constituțională, au decis viitorii lor colegi de robă