Virgil Popescu (Foto: Calea Europeană)

Atâta vreme cât Europa este dependentă de importurile de gaze naturale din Rusia, prețurile pentru această resursă nu vor scădea, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu. „Vom depinde de jocurile care se fac la cei care dictează gazul rusesc”, a spus acesta. Dacă România și Europa se vor aproviziona „semnificativ majoritar” din alte surse, prețurile se vor stabiliza, a subliniat ministrul Virgil Popescu.

„Atât timp cât vom fi în continuare dependenți de gaz din Federația Rusă, preț al gazului care am văzut cu toții că începând cu a doua parte a anului trecut a început să crească brusc fără absolut nicio justificare, practic manipulat, prin reducerea ofertei, prețurile nu vor scădea. Vom depinde de jocurile care se fac la cei care dictează gazul rusesc.

Atât timp cât exista acest conflict la frontieră, din Ucraina, nu sunt posibile scăderi de preț. Tot timpul cât există această incertitudine, nu va exista o scădere a prețului.

Virgil Popescu: Statul va trebui să ia măsuri

„Dacă vom avea suficient gaz lichefiat și nu vom depinde de gazul din Federația Rusă, sigur că prețul va scădea, că nu se mai poate juca cu gazul ca armă politică. Până atunci statul va trebui să ia măsuri Dacă n-am avea propriul gaz din propriile pungi, nici acum nu am fi putut lua acea măsură prin care să plafonăm prețul la 150 de lei, la 250 de lei la gazul de la producători, pentru că asta am făcut acum la producători de gaz românesc. Dacă am fi fost dependenți de gazul de import, nu am fi putut să ne permitem să impunem «Ăsta este prețul, dacă vreți să vindeți bine, dacă nu vreți, iară bine»…pentru că nu-ți mai aduce gaz”, a mai declarat Virgil Popescu.

Licu și Scântei își pot prelua mandatele la Curtea Constituțională, au decis viitorii lor colegi de rob

Articolul precedentVoucherele sociale pentru persoanele vulnerabile, distribuite de către Poşta Română
Articolul următorPrețul mierii de albine este în creștere