Sursa foto: Facebook

Ludovic Orban, din opoziție, vede disensiuni în interiorul coaliției de guvernare, disensiuni care vor „exploda” la momentul în care se va ajunge la rotativa guvernamentală.

Din perspectiva lui Orban, care a subliniat că știe foarte bine ce prevede acordul încheiat la momentul formării actualului Guvern, PSD are unele rețineri în a renunța la Ministerul Transporturilor, ceea ce va arunca în aer rotaţia premierilor, aşteptată în luna mai.

Explicațiile au fost oferite de liderul partidului Forța Dreptei aseară, la Prima News TV, potrivit Știri pe Surse, în condițiile în care în luna mai ar trebui schimbat premierul și miniștrii de Finanțe, Justiție, Transporturi, Investițiilor și Proiectelor Europene, plus Secretariatul General al Guvernului, ca urmare a înțelegerii privind rotativa.

Va fi un subiect de scandal, în protocolul coaliţiei este prevăzut foarte clar ce se întâmplă, vicepremierul PSD dispare din schemă şi este înlocuit de un vicepremier PNL, pentru că PSD preia premierul, SGG-ul pleacă de la PSD la PNL, că aşa a fost negocierea, Ministerul de Finanţe pleacă de la PSD se duce la PNL şi mai există un schimb, prevăzut în protocol, Ministerul Transporturilor, care pleacă de la PSD şi se duce la PNL şi ministerul Fondurilor Europene care pleacă de la PNL la PSD. (…)

Este clar că PSD nu vrea să dea Ministerul Transporturilor, pentru că ministerul este foarte puternic şi are foarte multă influenţă. (…) Va fi un moment de tensiune pentru că aici e clar că PNL îşi va dori ministerul Transporturilor”, a spus Orban.

Cu toate aceste previziuni, cea de-a treia „voce” din coaliție, liderul UDMR Kelemen Hunor, a asigurat zilele trecute că „în acest moment, nu există nicio discuţie de a nu respecta înţelegerea semnată de liderii coaliţiei. (…) O coaliţie înseamnă şi conflicte, înseamnă şi dispute şi polemici, dar vom avea coaliţie în continuare. Coaliţii politice la nivel guvernamental şi parlamentar, nu vorbesc la nivel local, pentru că acolo lucrurile sunt mai nuanţate. Deci asta va fi”.

Articolul precedentEXCLUSIV Ziarul de Investigații – Liberalizarea pieței de energie, un eșec previzibil. Cine își asumă consecințele?
Articolul următorMinistrul Transporturilor, audiat la DNA: „E un dosar aflat în lucru. Am intrat normal, pe uşa din faţă”