Vicepremierul Sorin Grindeanu, cel care deține ministerul Transporturilor, a fost ieri „deturnat” de procurorii anticorupție de la activitățile zilnice.

Potrivit propriilor explicații, dar și a unei poziții oficiale a ministerului pe care îl conduce, Grindeanu a pierdut câteva clipe la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat ca martor într-un dosar.

Cauza are legătură cu acuzațiile de corupție anchetate de DNA Timișoara în ceea ce îl privește pe directorul general interimar al CFR, suspectat de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, respectiv instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Și, cum CFR este o companie din subordinea Ministerului Transporturilor, ministrul Grindeanu a fost chemat să dea lămuriri, cu atât mai mult cu cât la mijloc este vorba despre modul în care a fost ocupată funcția de director general.

E un dosar aflat în lucru. N-aş putea să vă dau şi nici nu am acceptul să dau amănunte, dar e un dosar aflat în lucru. Am fost chemat în calitate de martor. Am intrat normal, pe uşa din faţă. Fiind în calitate de martor, am mers singur.

Nu e prima oară când sunt citat în calitate de martor. Am mai fost citat şi în alte procese. E un dosar aflat în această perioadă în lucru la DNA. E o procedură normală, eu nu am absolut nimic în a spune că s-au încălcat anumite proceduri şi că nu au fost respectate, din contră”, a explicat Sorin Grindeanu la Antena 3, citat de B1 TV.

În același timp, asigurări că se va face tot posibilul pentru aflarea adevărului au fost aduse și oficial, din partea ministerului. Astfel, potrivit Antena 3, poziția Ministerului Transporturilor a fost aceea că „Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de ministru (…), își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului.

Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. Totodată, Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației”.

Articolul precedentOrban prevede scandal la rotativa guvernamentală: „PSD nu vrea să dea Ministerul Transporturilor”
Articolul următorDaniel Fenechiu, despre situația ministrului de Interne: „Dacă Bode a călcat pe bec, va răspunde”